Orjinal Zebra Ay Kurabiyesi (Püf Noktalı Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram yumuşamış tereyağı ya da margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 2 çay kaşığı silme kabartma tozu
- 3 su bardağı un (Kontrollü)
- 1 yemek kaşığı un (Sadece beyaz hamura ayrıldıktan sonra eklenecek)
Kakaolu hamur için:
- Beyaz hamurun yarısı
- 1 yemek kaşığı kakao
Orjinal Zebra Ay Kurabiyesi (Püf Noktalı Kıyır Kıyır) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabın içine un hariç malzemeler alınır.
- Daha sonra üzerine elenerek öncelikle 2 su bardağı un eklenir ve yoğrulmaya başlanır. Biraz yoğurunca kalan son bardak kontrollü şekilde eklenir ve yoğrulur.
- Hamur ele yapışmayan yumuşak kurabiye hamuru kıvamında olacaktır.
- Hamurun yarısı ayrılır.
- Ayrılan beyaz hamura bir yemek kaşığı daha un eklenerek yoğrulur.
- Ayrılan diğer hamura da kakao eklenerek yoğrulur.
- Daha sonra cevizden biraz küçük parçalar alınarak her iki hamura top şekil verilir.
- Beyaz hamurdan biri alınarak rulo yapılır. (çok ince uzun olmasın birleştirince tekrar yuvarlanacak. ) kakaolu hamurdan bir tane alınarak beyaz hamur boyunda rulo olacak biçimde yuvarlanır.
- Daha sonra iki hamurun ucu birleştirilir ve beyaz hamur kakaolunun üzerine kırmadan atılır.
- Daha sonra üzerine beyaz hamur koyulur ve bu şekilde sıra ile renkler birbirine geçirilir.
- Ardından renklerin tutunması için hafifçe iki hamur birleşimi elle rulo şekilde yuvarlanır ve yağlı kağıt serili tepsiye alınır.
- Tepsinin içinde iki uç birbirine birleşecek biçimde ay ya da nal şekli verilir.
- Tüm hamur bitene kadar aynı işlem uygulanır.
- 170 derece önceden ısıtılan fırında 15 dakika kadar pişirilir. (üzeri beyaz olmalı. Çıkınca biraz yumuşak gibi duruyor ama bekleyince sertleşecek).Deneyenlere afiyet olsun 😍🥰
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder