5 Ekim 2021 Salı

Orjinal Zebra Ay Kurabiyesi (Püf Noktalı Kıyır Kıyır) Tarifi


 

Orjinal Zebra Ay Kurabiyesi (Püf Noktalı Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram yumuşamış tereyağı ya da margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 2 çay kaşığı silme kabartma tozu
  • 3 su bardağı un (Kontrollü)
  • 1 yemek kaşığı un (Sadece beyaz hamura ayrıldıktan sonra eklenecek)

Kakaolu hamur için:

  • Beyaz hamurun yarısı
  • 1 yemek kaşığı kakao

    Orjinal Zebra Ay Kurabiyesi (Püf Noktalı Kıyır Kıyır) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabın içine un hariç malzemeler alınır.
  • Daha sonra üzerine elenerek öncelikle 2 su bardağı un eklenir ve yoğrulmaya başlanır. Biraz yoğurunca kalan son bardak kontrollü şekilde eklenir ve yoğrulur.
  • Hamur ele yapışmayan yumuşak kurabiye hamuru kıvamında olacaktır.
  • Hamurun yarısı ayrılır.
  • Ayrılan beyaz hamura bir yemek kaşığı daha un eklenerek yoğrulur.
  • Ayrılan diğer hamura da kakao eklenerek yoğrulur.
  • Daha sonra cevizden biraz küçük parçalar alınarak her iki hamura top şekil verilir.
  • Beyaz hamurdan biri alınarak rulo yapılır. (çok ince uzun olmasın birleştirince tekrar yuvarlanacak. ) kakaolu hamurdan bir tane alınarak beyaz hamur boyunda rulo olacak biçimde yuvarlanır.
  • Daha sonra iki hamurun ucu birleştirilir ve beyaz hamur kakaolunun üzerine kırmadan atılır.
  • Daha sonra üzerine beyaz hamur koyulur ve bu şekilde sıra ile renkler birbirine geçirilir.
  • Ardından renklerin tutunması için hafifçe iki hamur birleşimi elle rulo şekilde yuvarlanır ve yağlı kağıt serili tepsiye alınır.
  • Tepsinin içinde iki uç birbirine birleşecek biçimde ay ya da nal şekli verilir.
  • Tüm hamur bitene kadar aynı işlem uygulanır.
  • 170 derece önceden ısıtılan fırında 15 dakika kadar pişirilir. (üzeri beyaz olmalı. Çıkınca biraz yumuşak gibi duruyor ama bekleyince sertleşecek).Deneyenlere afiyet olsun 😍🥰

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder