5 Ekim 2021 Salı

Etli Pırasa Dolması Tarifi

 

Etli Pırasa Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 tane kalın pırasa
  • 150 gram kıyma
  • 1 tane soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 su  bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı bulgur
  • Sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber domates salçası karışık
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • Maydanoz, nane (arzuya göre nar ekşisi bir tatlı kaşığı)

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı karışık salça
  • Yarım limon suyu
  • Tuz, karabiber
  • Sıvı yağ
  • Sıcak su

    Etli Pırasa Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pırasaların kök kısmını kesip alıyoruz.
  • Sonra kök kısmından diğer ucuna kadar uzunlamasına kesiyoruz.
  • Kaynar suda bir kaç dakika haşlıyoruz soğuk suya alıyoruz ordan süzgece alıyoruz.
  • İç harcımızı bütün malzemelerini  bir kabın içinde karıştırıyoruz,.
  • Kesme tahtasına güzelce pırasayı açıyoruz (resimde göründüğü gibi )sarıp muska şekli veriyoruz.
  • Tencerenin altına pırasalardan koyuyoruz, muska şeklinde sardığımız pırasaları diziyoruz,.
  • Üstüne salçalı suyumuzu ilave ediyoruz pırasaların üstüne kadar çıkıcak şekilde üstüne bir pasta tabağı koyup önce yüksek ayarda kaynadıktan sonra kısıp ayarda pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder