Etli Pırasa Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 6 tane kalın pırasa
- 150 gram kıyma
- 1 tane soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı bulgur
- Sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı biber domates salçası karışık
- Tuz, karabiber, kimyon
- Maydanoz, nane (arzuya göre nar ekşisi bir tatlı kaşığı)
Sosu için
- 1 yemek kaşığı karışık salça
- Yarım limon suyu
- Tuz, karabiber
- Sıvı yağ
- Sıcak su
Etli Pırasa Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pırasaların kök kısmını kesip alıyoruz.
- Sonra kök kısmından diğer ucuna kadar uzunlamasına kesiyoruz.
- Kaynar suda bir kaç dakika haşlıyoruz soğuk suya alıyoruz ordan süzgece alıyoruz.
- İç harcımızı bütün malzemelerini bir kabın içinde karıştırıyoruz,.
- Kesme tahtasına güzelce pırasayı açıyoruz (resimde göründüğü gibi )sarıp muska şekli veriyoruz.
- Tencerenin altına pırasalardan koyuyoruz, muska şeklinde sardığımız pırasaları diziyoruz,.
- Üstüne salçalı suyumuzu ilave ediyoruz pırasaların üstüne kadar çıkıcak şekilde üstüne bir pasta tabağı koyup önce yüksek ayarda kaynadıktan sonra kısıp ayarda pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder