19 Ekim 2021 Salı

Pandispanya Tarifi

 

Pandispanya Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • 210 gram şeker
  • 1 tutam tuz
  • 240 gram un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 60 ml sıvı yağ

    Pandispanya Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir kabın içinde yumurta, şeker ve tuzu krema kıvamına gelene kadar 5 dakika çırpın.
  • Un ve kabartma tozunu karışıma eleyin ve yavaşça karıştırın.
  • Yağı ekleyin spatula ile dikkatlice karıştırın.
  • Hamuru 26 cm’lik kelepçeli kalıba doldurun ve önceden ısıtılmış 175°c fırında alt üst ayarda yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
  • Tamamen soğumaya bırakın.
  • Pandispanyayı ortadan bir kere kesin.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder