Patates Borani Tarifi İçin Malzemeler
Patatesi için;
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 3 adet orta boy haşlanmış patates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı tatlı biber
Domates sosu için;
- 2 adet domates rendesi
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
Üzeri için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 1-2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/4 (çeyrek) demet maydanoz
Patates Borani Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak zeytinyağını ocağa aldığımız tavanın içerisine alalım.
- Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyerek biraz kavuralım.
- Haşlayıp küp küp doğradığımız patateslerimizi de soğanın üzerine ekleyelim. Ben patatesleri küp küp doğrayıp haşlıyorum bu şekilde daha kolay oluyor.
- Tuz, kırmızı toz biber ve karabiberi de ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Daha sonra patateslerimizi ezici yardımı ile püre haline getirelim.
- Hazırladığımız püreden parçalar kopartalım ve elimizde yuvarlayarak toplar elde edelim.
- Sarımsaklı yoğurt için uygun bir yoğurdumuzu alalım, üzerine rendelediğimiz sarımsakları ve tuzu ekleyerek çırpalım.
- Hazırladığımız topları uygun bir servis tabağına alalım. Üzerine yoğurdumuzu ve hazırladığımız domates sosunu da gezdirelim.
- Son olarak kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder