15 Ekim 2021 Cuma

Patates Borani Tarifi

 

Patates Borani Tarifi İçin Malzemeler

Patatesi için;

  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 3 adet orta boy haşlanmış patates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı tatlı biber

Domates sosu için;

  • 2 adet domates rendesi
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su

Üzeri için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/4 (çeyrek) demet maydanoz

    Patates Borani Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak zeytinyağını ocağa aldığımız tavanın içerisine alalım.
  • Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyerek biraz kavuralım.
  • Haşlayıp küp küp doğradığımız patateslerimizi de soğanın üzerine ekleyelim. Ben patatesleri küp küp doğrayıp haşlıyorum bu şekilde daha kolay oluyor.
  • Tuz, kırmızı toz biber ve karabiberi de ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Daha sonra patateslerimizi ezici yardımı ile püre haline getirelim.
  • Hazırladığımız püreden parçalar kopartalım ve elimizde yuvarlayarak toplar elde edelim.
  • Sarımsaklı yoğurt için uygun bir yoğurdumuzu alalım, üzerine rendelediğimiz sarımsakları ve tuzu ekleyerek çırpalım.
  • Hazırladığımız topları uygun bir servis tabağına alalım. Üzerine yoğurdumuzu ve hazırladığımız domates sosunu da gezdirelim.
  • Son olarak kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder