İmambayıldı (Karnıyarığa Rakip) Tarifi
İmambayıldı (Karnıyarığa Rakip) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet büyük patlıcan veya (7-8 adet küçük patlıcan)
- 2 büyük soğan
- 4,5 adet sarımsak
- 2 adet yeşil biber
- 1 kase konserve domates veya 4, 5 adet doğranmış taze domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz, karabiber
- Sıvıyağ
İmambayıldı (Karnıyarığa Rakip) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanlar alacalı soyulur. Sap kısmı kesilmez. Büyükse ortadan ikiye kesilir.
- Patlıcanlar tekrar ikiye ayrılır. Fakat iyice kesilmez.
- Tuzlu suda acısı gitmesi için bekletilir.
- Ardından patlıcanlar tuzlu sudan alınıp kurulanır.
- Üzerine aralarına sıvı yağ sürülerek 20-25 dk kadar 200 derece fırında yumuşayıncaya kadar kızartılır. ( bu işlem tavada da yapılabilir).
- Soğan, sarımsak, yeşilbiber ince ince doğranır. 3, 4 yemek kaşığı yağda kavrulur.
- Ardından üzerine 1 kaşık salça koyulur ve kavrulmaya devam edilir.
- En son üzerine ince doğranmış domatesler eklenir ve yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Tuzu ve karabiberi ilave edilir. Gerektiğinde yarım çay bardağı kadar su ilave edilir. Hafif sulu bir sos elde edilir.
- Hazırlanan iç harcı patlıcanların arasına üzerine doldurulur.
- 200 derece fırında 30 dk kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder