14 Ekim 2021 Perşembe

İmambayıldı (Karnıyarığa Rakip) Tarifi


 

İmambayıldı (Karnıyarığa Rakip) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet büyük patlıcan veya (7-8 adet küçük patlıcan)
  • 2 büyük soğan
  • 4,5 adet sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 kase konserve domates veya 4, 5 adet doğranmış taze domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber
  • Sıvıyağ

    İmambayıldı (Karnıyarığa Rakip) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanlar alacalı soyulur. Sap kısmı kesilmez. Büyükse ortadan ikiye kesilir.
  • Patlıcanlar tekrar ikiye ayrılır. Fakat iyice kesilmez.
  • Tuzlu suda acısı gitmesi için bekletilir.
  • Ardından patlıcanlar tuzlu sudan alınıp kurulanır.
  • Üzerine aralarına sıvı yağ sürülerek 20-25 dk kadar 200 derece fırında yumuşayıncaya kadar kızartılır. ( bu işlem tavada da yapılabilir).
  • Soğan, sarımsak, yeşilbiber ince ince doğranır. 3, 4 yemek kaşığı yağda kavrulur.
  • Ardından üzerine 1 kaşık salça koyulur ve kavrulmaya devam edilir.
  • En son üzerine ince doğranmış domatesler eklenir ve yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Tuzu ve karabiberi ilave edilir. Gerektiğinde yarım çay bardağı kadar su ilave edilir. Hafif sulu bir sos elde edilir.
  • Hazırlanan iç harcı patlıcanların arasına üzerine doldurulur.
  • 200 derece fırında 30 dk kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder