14 Ekim 2021 Perşembe

Patates Çanağı Tarifi


 

Patates Çanağı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo patates
  • Bir demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 7 kaşık yoğurt
  • 1 kaşık mayonez
  • 1 adet sarımsak

    Patates Çanağı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patateslerimizi güzelce kabuğunu soyup haşlayalım.
  • Daha sonra haşlanan patateslerimizi ezelim.
  • İçine baharatlarını koyalım soğuduktan sonra maydanozu küçük doğrayıp içine ilave edelim.
  • Daha sonra soğuduktan sonra bir iki yemek kaşığı sıvı yağ koyalım bu patates çanağın şeklini vermekte yardımcı olacak.
  • Patatesleri çanak halinde yapalım ortası baş parmağınızla çanak şekli veriniz.
  • Çanaklarımız olduktan sonra diğer kapta çırptığımız yoğurt mayonez ve sarımsaklı sosu içine koyup buz dolabında yarım saat bekletelim. Afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder