14 Ekim 2021 Perşembe

Pırasa Yemeği Tarifi

 

Pırasa Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gram pırasa
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet havuç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 çay kaşığı toz şeker veya 1 tane küp şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Su

Servis önerisi

  • Limon

    Pırasa Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sebzelerin kabuklarını soyup bol su ile yıkayalım. Pırasaların dış yapraklarını soyalım.
  • Soğanı, sarımsağı küp küp doğrayalım. Havuçları 1 cm kalınlığında halka halka,pırasaları da bir parmak genişliğinde doğrayıp hazırlayalım.
  • Uygun bir tencereyi ocağa alıp içine sıvı yağ dökelim. Yağ ısınınca soğanı ve sarımsağı ekleyip kavuralım. Üzerine havuçları da ekleyip 5 dk kavuralım.
  • Salça ve tuzu ekleyip 1-2 dk daha kavuralım.
  • Pırasayı da ilave edip 5 dk rengi dönene kadar kavuralım. Kapağını kapatıp 1-2 dk bekleyelim.
  • Kapağını açıp yıkadığımız pirinçleri ve şekeri ilave edip üzerini 3-4 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edelim.
  • Kısığa yakın orta ateşte kapağını hiç açmadan.
  • 30 dk pişirelim.
  • 30 dk sonra pişip pişmediğini kontrol edip ocaktan alalım.
  • Servis ederken isteğe bağlı üzerine limon sıkabilirsiniz. Afiyet olsun 💕.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder