7 Ekim 2021 Perşembe

Patatesli Börek Tarifi

 

Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet yufka ( büyüklüğüne göre azaltabilirsiniz)
  • 5-6 adet büyük boy patates
  • 1 adet soğan
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Maydonoz

Sosu için ;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

    Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri haşlıyoruz.
  • Soğuduktan sonra soğan, maydanoz ekleyip karıştırıyoruz, baharatlarını ekliyoruz tekrar karıştırıyoruz.
  • Sosu için malzemeleri karıştırma kabına koyup karıştırıyoruz.
  • Yufkayı tezgahın üzerine açıyoruz sostan her yerine gelicek şekilde sürüyoruz.
  • Kenarlarını ve üst kısmını bir karış kadar içeri katlıyoruz.
  • Harcımızdan bir sıra halinde koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
  • Elimiz kadar aralıklarla bıçak yardımıyla kesiyoruz, tepsiye yerleştiriyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpiştirip 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz, çıtır çıtır bir lezzet ✨✨👌🏻afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder