7 Ekim 2021 Perşembe

Haşhaş Tatlısı Tarifi

 

Haşhaş Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı mavi haşhaş
  • 1, 5 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 1, 5 su bardağı toz şeker
  • 1-2 damla limon suyu

Üzeri için;

  • 2 paket toz krem şanti
  • 2 su bardağı süt

    Haşhaş Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbet soğuk kek sıcak olması gerektiği için öncelikle şerbeti hazırlayın. Su, şeker ve limon suyunu bir tencerede karıştırıp ocağa alın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 10dk daha kaynatın ve soğuması için kenara alın.
  • Bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  • Sütü ve sıvı yağı ekleyip çırpın. İrmik ve haşhaşı ekleyip tekrar çırpın.
  • Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin.
  • Çırptıktan sonra yağladığınız borcama döküp 180 derece fırında pişirin. Benim fırınımda 40 dakikada pişti ama borcamın büyüklüğüne göre süre değişir.
  • Fırından aldıktan sonra ilk sıcaklığı çıkan kekin üzerinde kürdanla delikler açın. Tamamen soğuyan şerbeti dökün ve biraz dinlendirin.
  • Krem şantiyi soğuk sütle hazırlayıp şerbeti dökülmüş kekin üzerine yayın.
  • İstediğin şekilde süsleyebilirsiniz.
  • Benim kullandığım borcam ölçüsü: 27cm x 40cm. Afiyet olsun 😀.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder