Haşhaş Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı mavi haşhaş
- 1, 5 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
- 3 su bardağı su
- 1, 5 su bardağı toz şeker
- 1-2 damla limon suyu
Üzeri için;
- 2 paket toz krem şanti
- 2 su bardağı süt
Haşhaş Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şerbet soğuk kek sıcak olması gerektiği için öncelikle şerbeti hazırlayın. Su, şeker ve limon suyunu bir tencerede karıştırıp ocağa alın.
- Kaynamaya başladıktan sonra 10dk daha kaynatın ve soğuması için kenara alın.
- Bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın.
- Sütü ve sıvı yağı ekleyip çırpın. İrmik ve haşhaşı ekleyip tekrar çırpın.
- Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin.
- Çırptıktan sonra yağladığınız borcama döküp 180 derece fırında pişirin. Benim fırınımda 40 dakikada pişti ama borcamın büyüklüğüne göre süre değişir.
- Fırından aldıktan sonra ilk sıcaklığı çıkan kekin üzerinde kürdanla delikler açın. Tamamen soğuyan şerbeti dökün ve biraz dinlendirin.
- Krem şantiyi soğuk sütle hazırlayıp şerbeti dökülmüş kekin üzerine yayın.
- İstediğin şekilde süsleyebilirsiniz.
- Benim kullandığım borcam ölçüsü: 27cm x 40cm. Afiyet olsun 😀.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder