11 Ekim 2021 Pazartesi

Patatesli Börek Tarifi

 

Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet hazır yufka
  • 200 ml süt
  • 200 ml yoğurt
  • 200 ml sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 300 ml maden suyu

İç malzemesi için:

  • Yarım demet maydanoz
  • 4 adet haşlanmış patates
  • İsteğe göre karabiber ve tuz

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu veya susam

    Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sıvı yağ ile yumurta ve sütü bir kapta karıştıralım.
  • İç harcı için maydanozları güzelce yıkayıp ince ince kıyalım.
  • Patatesleri rendeleyelim, maydanozla ve baharatlarla harmanlayalım.
  • Yufkamızı üçgen şeklinde dilediğiniz büyüklükte kesebilirsiniz.
  • Hazırladığımız sostan yufkaya sürelim ve üzerine 1 kat daha yufka koyalım.
  • 2. Kat yufkamıza da sos sürelim.
  • Yufkanın geniş kısmına iç harcı koyup saralım yufka bitene kadar işlemlerimizi tekrar edelim.
  • Yağladığımız tepsiye dizelim.
  • Dilerseniz yağlı kağıt da kullanabilirsiniz.
  • Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpelim.
  • 180 derecelik fırında 40-45 dakika pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder