Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet hazır yufka
- 200 ml süt
- 200 ml yoğurt
- 200 ml sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 300 ml maden suyu
İç malzemesi için:
- Yarım demet maydanoz
- 4 adet haşlanmış patates
- İsteğe göre karabiber ve tuz
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
- Çörek otu veya susam
Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sıvı yağ ile yumurta ve sütü bir kapta karıştıralım.
- İç harcı için maydanozları güzelce yıkayıp ince ince kıyalım.
- Patatesleri rendeleyelim, maydanozla ve baharatlarla harmanlayalım.
- Yufkamızı üçgen şeklinde dilediğiniz büyüklükte kesebilirsiniz.
- Hazırladığımız sostan yufkaya sürelim ve üzerine 1 kat daha yufka koyalım.
- 2. Kat yufkamıza da sos sürelim.
- Yufkanın geniş kısmına iç harcı koyup saralım yufka bitene kadar işlemlerimizi tekrar edelim.
- Yağladığımız tepsiye dizelim.
- Dilerseniz yağlı kağıt da kullanabilirsiniz.
- Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpelim.
- 180 derecelik fırında 40-45 dakika pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder