20 Ekim 2021 Çarşamba

Patatesli Kruvasan Börek Tarifi

 

Patatesli Kruvasan Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka

Sosu için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı su

İç malzemesi;

  • Patates veya peynir

Bulamak için;

  • 2 su bardağı galeta unu

    Patatesli Kruvasan Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patateslerimizi soyup kaynar suda haşlıyoruz.
  • Haşlanmış patatesleri süzüp kenara alın.
  • Patatesleri uygun bir tencerede sıvı yağ ekleyip çatal yardımıyla bastırarak eziyoruz.
  • Son olarak tuzunu karabiber, ve kırmızı toz biber ekleyip karıştırıyoruz.
  • Ocağın altını kapatıp kenara alın.
  • Derin bir kap içine 2 su bardağı su ve 2 su bardağı sıvı yağ koyup karıştırın.
  • Daha sonra 1 adet yufkayı düz bir zemin üzerine serin.
  • Yufkanın üzerine fırca yardımıyla yağlı su karışımından her yerine sürün.
  • Sos sürdüğünüz yufkanın üzerlerine 2. Yufkayı serin.
  • Hazırladığınız iki katlı yufkayı bıçak yardımıyla önce 4 eşit üçgen parçaya bölün.
  • Ardından her bir üçgen parçayı da 5 eşit parçaya bölün.
  • Yufkaların geniş kısmına bir tatlı kaşığı patates harcımızdan koyun.
  • Yufkaları sıkıca rulo şeklinde sarın.
  • Sardığımız börekleri kenara alın.
  • Diğer iki yufkaları aynı şekilde uygulayın.
  • Toplamda iki tepsi çıktı.
  • Benim yufkalarım kalın diye iki yufkalan yaptım.
  • Rulo börekleri önce yağlı su karışımına batırın. Ardından galeta ununa bulayın.
  • Kuruvasan börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 25 dk pişiriyoruz.
  • Börekler piştikten sonra üzerini örtün beş dk dinlendikten sonra servise hazır.
  • Afiyet olsun ❤️🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder