Tavada Mayasız Tel Tel Ayrılan Yağlı Katmer Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5,5 su bardağı un
Bezelere sürmek için;
- 100 gr tereyağı
Tavada Mayasız Tel Tel Ayrılan Yağlı Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için uygun bir yoğurma kabına süt, su ve tuzu alalım.
- Üzerine yavaş yavaş unu ilave edelim ve hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
- Toparlanıp kıvam alan hamurumuzu un serptiğimiz tezgaha alalım ve yoğurmaya devam edelim.
- Yeteri kadar yoğurduğumuz hamurumuzu şöyle bir toparlayıp ortadan eşit olacak şekilde bölelim.
- Her parçayı eşit bir şekilde bölerek toplamda 8 adet hamur elde edelim.
- Hamur parçalarımızı un serptiğimiz tezgahta toparlayarak beze haline getirelim.
- Çukur bir tepsi alarak tabanına çok az sıvı yağ gezdirelim.
- Bezelerimizi tepsideki yağa güzelce bulayarak tepsimize dizelim ve üzerini streçleyerek 15 dakika kadar oda ısısında dinlenmeye bırakalım.
- Bu sırada bizde tereyağımızı uygun bir tavaya alarak eritelim.
- Dinlenen bezelerimizden bir tanesini hafifçe yağladığımız tezgaha alalım, elimizle çekerek dikdörtgen şeklinde açalım.
- Yeterince açtığımız hamurumuzun üzerine 1 kaşık kadar erittiğimiz tereyağından gezdirelim ve elimizle her yerine yaydıralım.
- Ardından hamurumuzu geniş kenarından başlayarak rulo yapalım.
- Rulo yaptıktan sonra da biraz çekerek hamurumuzu uzatalım ve üzerine parmağımızla bastırarak düzeltelim.
- Rulomuzu bir ucundan başlayarak saralım. Hamurun son parçasını altına yerleştirelim ve gül şekline getirelim. Tüm bezelerimize aynı işlemi uygulayalım ve bir tabağa alalım.
- Tekrar hamurlarımızın üzerini streçleyerek buzdolabında 1 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
- Tezgaha çok az un serpelim ve hamurumuzun bir tanesini alarak merdane yardımı ile tavanın boyutuna göre açalım.
- Açtığımız hamuru merdane yardımı ile orta derecenin biraz üzerinde ısıttığımız tavamıza alalım.
- Alt kısmı kızaran katmerimizi ters çevirelim ve pişen kısmına önceden kalan tereyağından sürerek alt tarafını da pişmeye bırakalım.
- Her iki yüzeyini de pişirip yağladığımız katmerimizi servis tabağına alalım. Diğer hamurlarımızı da aynı şekilde pişirelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder