20 Ekim 2021 Çarşamba

Tavada Mayasız Tel Tel Ayrılan Yağlı Katmer Tarifi

 

Tavada Mayasız Tel Tel Ayrılan Yağlı Katmer Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5,5 su bardağı un

Bezelere sürmek için;

  • 100 gr tereyağı

    Tavada Mayasız Tel Tel Ayrılan Yağlı Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için uygun bir yoğurma kabına süt, su ve tuzu alalım.
  • Üzerine yavaş yavaş unu ilave edelim ve hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
  • Toparlanıp kıvam alan hamurumuzu un serptiğimiz tezgaha alalım ve yoğurmaya devam edelim.
  • Yeteri kadar yoğurduğumuz hamurumuzu şöyle bir toparlayıp ortadan eşit olacak şekilde bölelim.
  • Her parçayı eşit bir şekilde bölerek toplamda 8 adet hamur elde edelim.
  • Hamur parçalarımızı un serptiğimiz tezgahta toparlayarak beze haline getirelim.
  • Çukur bir tepsi alarak tabanına çok az sıvı yağ gezdirelim.
  • Bezelerimizi tepsideki yağa güzelce bulayarak tepsimize dizelim ve üzerini streçleyerek 15 dakika kadar oda ısısında dinlenmeye bırakalım.
  • Bu sırada bizde tereyağımızı uygun bir tavaya alarak eritelim.
  • Dinlenen bezelerimizden bir tanesini hafifçe yağladığımız tezgaha alalım, elimizle çekerek dikdörtgen şeklinde açalım.
  • Yeterince açtığımız hamurumuzun üzerine 1 kaşık kadar erittiğimiz tereyağından gezdirelim ve elimizle her yerine yaydıralım.
  • Ardından hamurumuzu geniş kenarından başlayarak rulo yapalım.
  • Rulo yaptıktan sonra da biraz çekerek hamurumuzu uzatalım ve üzerine parmağımızla bastırarak düzeltelim.
  • Rulomuzu bir ucundan başlayarak saralım. Hamurun son parçasını altına yerleştirelim ve gül şekline getirelim. Tüm bezelerimize aynı işlemi uygulayalım ve bir tabağa alalım.
  • Tekrar hamurlarımızın üzerini streçleyerek buzdolabında 1 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Tezgaha çok az un serpelim ve hamurumuzun bir tanesini alarak merdane yardımı ile tavanın boyutuna göre açalım.
  • Açtığımız hamuru merdane yardımı ile orta derecenin biraz üzerinde ısıttığımız tavamıza alalım.
  • Alt kısmı kızaran katmerimizi ters çevirelim ve pişen kısmına önceden kalan tereyağından sürerek alt tarafını da pişmeye bırakalım.
  • Her iki yüzeyini de pişirip yağladığımız katmerimizi servis tabağına alalım. Diğer hamurlarımızı da aynı şekilde pişirelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder