Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 âdet orta boy patlıcan
- 1 domates
- 1 soğan
- 2 adet yeşil biber
- 5-6 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Köftesi için;
- 250 gram kıyma
- 1,5 dilim bayat ekmek
- 1 soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sıcak su
Patlıcan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda biraz bekletelim.
- Daha sonra ne çok kalın ne çok ince olmayacak şekilde halka halka doğrayalım.
- Köftemiz için tüm malzemeleri karıştırıp bir güzel yoğuralım.
- Tepsimize bir patlıcan bir köfte şeklinde dizelim.
- Orta kısmına domates, soğan ve biberleri kalınca doğrayıp dizelim, sarımsakları üzerine atalım.
- Sıvıyağımızı yemeğimizin üzerine gezdirelim.
- Salçalı sosumuzuda karıştırıp, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında etler ve patlıcan pişene kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder