Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1-2 adet büyük boy patlıcan
- 1 adet büyük boy domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet soğan
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 2 adet yeşil biber benim yoktu kapya kullandım.
- 3 su bardağı sıcak su ( iri bulgur kullandım ince bulgur için 2, 5 su bardağı yeterli olacaktır)
- Tuz, karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanı kabuğunu alacalı soyulur, orta büyüklükte küpler halinde doğranır.
- Daha sonra kızgın yağ içinde kızartıp, mutfak havlusu serili bir tabağın üzerine alınır.
- Diğer taraftan uygun bir tencere içine 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyulur.
- Üzerine ince ince doğranmış soğan, sarımsak ve yeşil biber eklenir. 2 dakika kadar sotelenir.
- Ardından ince ince doğranmış domates ve salça koyulur, 1 dk kadar daha sotelenir.
- Daha sonra yıkanmış suyu süzülmüş bulgur eklenir iki tur karıştırılır, tereyağ, tuz, karabiber ve 2, 5-3 su bardağı sıcak su eklenir.
- Kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra altı kısılıp, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
- Pişen pilavın üzerine 1 tatlı kaşığı nane serpiştirilir. Son olarak kızarmış patlıcanları bir kısmı üzerine eklenip karıştırılır ve 15 dakika kadar demlenmeye bırakılır.
- Demlenen bulgur pilavı servis tabağına alınır ve geri kalan kızarmış patlıcanlar üzerine koyulur.Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun. Ben yanına kavrulmuş et ve sarımsaklı yoğurt servis ettim.Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder