9 Ekim 2021 Cumartesi

Pazılı Kiş (Kiş Loren) Tarifi


 

Pazılı Kiş (Kiş Loren) Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram un
  • 100 gram soğuk tereyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı soğuk su

İç harcı;

  • 1 demet pazı
  • 2 adet pırasa
  • 1 tane orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
  • 1 çay bardağı krema
  • 2 tane yumurta
  • 60 gram bergama tulum peyniri

    Pazılı Kiş (Kiş Loren) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce kiş hamurumuzu yapıyoruz.
  • Un,tuz ve küp küp doğradığımız tereyağını rondodan geçiriyoruz. Unumuz kum gibi oluyor.
  • Soğuk suyumuzu yavaş yavaş ilave edip hamurun toplanmasını sağlıyoruz.
  • Toplanan hamuru dinlenmesi için buzdolabına alıyoruz.
  • Kiş harcımızı hazırlıyoruz.
  • Önce zeytinyağında soğanları kavuruyoruz.
  • Sonra doğradığımız pırasaları ve sarımsakları ilave edip kavuruyoruz.
  • Pazıları ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Tuz ve karabiberi ilave edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Hafif soğumaya bırakıyoruz.
  • Hamurumuzu yağlı kağıt arasında açıyoruz.
  • Kalıba hamurumuzu yerleştiriyoruz.
  • Taşan hamuru kalıbımızın kenarlarına göre kesiyoruz.
  • Hamuru çatalla aralıklı olarak deliyoruz ve üzerine ağırlık olsun diye bakliyatlarımızı yerleştirip 180 derece ısıtılmış fırın da 10 dk pişiriyoruz.
  • Sonra üzerinden bakliyatları alıp 10 -12 dk daha pişiriyoruz.
  • Fırından çıkarıp üzerine ince bir tabaka yumurta sürüyoruz.
  • Yumurta ve kremayı çırpıyoruz.
  • İçine kavrulmuş sebzeleri ve rendelediğimiz peynirin yarısını ilave edip karıştırıyoruz.
  • Pişirdiğimiz kiş hamurunun içine yaydırıyoruz.
  • Kalan peyniri üzerine serpip 180 derecede 20- 25 dk kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun. 🤩.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder