Pazılı Kiş (Kiş Loren) Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram un
- 100 gram soğuk tereyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı soğuk su
İç harcı;
- 1 demet pazı
- 2 adet pırasa
- 1 tane orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber
- 1 çay bardağı krema
- 2 tane yumurta
- 60 gram bergama tulum peyniri
Pazılı Kiş (Kiş Loren) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce kiş hamurumuzu yapıyoruz.
- Un,tuz ve küp küp doğradığımız tereyağını rondodan geçiriyoruz. Unumuz kum gibi oluyor.
- Soğuk suyumuzu yavaş yavaş ilave edip hamurun toplanmasını sağlıyoruz.
- Toplanan hamuru dinlenmesi için buzdolabına alıyoruz.
- Kiş harcımızı hazırlıyoruz.
- Önce zeytinyağında soğanları kavuruyoruz.
- Sonra doğradığımız pırasaları ve sarımsakları ilave edip kavuruyoruz.
- Pazıları ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
- Tuz ve karabiberi ilave edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Hafif soğumaya bırakıyoruz.
- Hamurumuzu yağlı kağıt arasında açıyoruz.
- Kalıba hamurumuzu yerleştiriyoruz.
- Taşan hamuru kalıbımızın kenarlarına göre kesiyoruz.
- Hamuru çatalla aralıklı olarak deliyoruz ve üzerine ağırlık olsun diye bakliyatlarımızı yerleştirip 180 derece ısıtılmış fırın da 10 dk pişiriyoruz.
- Sonra üzerinden bakliyatları alıp 10 -12 dk daha pişiriyoruz.
- Fırından çıkarıp üzerine ince bir tabaka yumurta sürüyoruz.
- Yumurta ve kremayı çırpıyoruz.
- İçine kavrulmuş sebzeleri ve rendelediğimiz peynirin yarısını ilave edip karıştırıyoruz.
- Pişirdiğimiz kiş hamurunun içine yaydırıyoruz.
- Kalan peyniri üzerine serpip 180 derecede 20- 25 dk kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun. 🤩.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder