19 Ekim 2021 Salı

Profiterol Tarifi

 

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta

Kraması için

  • 2 çay bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya

Sosu için

  • 1 paket çikolata sos

Üzeri için

  • Fıstık tozu veya fındık tozu

    Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamurumuzu hazırlıyoruz su ve margarinimizi orta boy tencereye eritiyoruz ve daha sonra unu ekleyip 2. 3 dakika kavuruyoruz.
  • Daha sonra soğumaya bırakıyoruz ve soğuduktan sonra yumurtaları tek tek kırıp iyice yediriyoruz (Ben elimle yedirdim) ve 5 dakika bekletip tatlı kaşığıyla tepsimize alıyoruz ve hiç el değmeden.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına veriyoruz ve üzeri kızarana kadar pişiriyoruz yaklaşık 45 dakika.
  • Kreması için vanilya hariç tüm malzemeleri ekleyip sürekli karıştırarak pişiriyoruz ve piştikten sonra 3 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz ve vanilya ekleyip ekleyip karıştırdıktan sonra ılımaya bırakıyoruz.
  • Ilıyan kremayı ortadan kesilen hamurları içine koyup üzerini kapatıyoruz ve hazırlanan çikolata sosu döküp süslüyoruz afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder