Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 125 gram margarin
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 3 adet yumurta
Kraması için
- 2 çay bardağı şeker
- 2.5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
Sosu için
- 1 paket çikolata sos
Üzeri için
- Fıstık tozu veya fındık tozu
Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamurumuzu hazırlıyoruz su ve margarinimizi orta boy tencereye eritiyoruz ve daha sonra unu ekleyip 2. 3 dakika kavuruyoruz.
- Daha sonra soğumaya bırakıyoruz ve soğuduktan sonra yumurtaları tek tek kırıp iyice yediriyoruz (Ben elimle yedirdim) ve 5 dakika bekletip tatlı kaşığıyla tepsimize alıyoruz ve hiç el değmeden.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına veriyoruz ve üzeri kızarana kadar pişiriyoruz yaklaşık 45 dakika.
- Kreması için vanilya hariç tüm malzemeleri ekleyip sürekli karıştırarak pişiriyoruz ve piştikten sonra 3 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz ve vanilya ekleyip ekleyip karıştırdıktan sonra ılımaya bırakıyoruz.
- Ilıyan kremayı ortadan kesilen hamurları içine koyup üzerini kapatıyoruz ve hazırlanan çikolata sosu döküp süslüyoruz afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder