22 Ekim 2021 Cuma

Puf Puf Açma Tarifi

 

Puf Puf Açma Tarifi İçin Malzemeler

Mayayı açmak için

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı şeker

Hamuru için

  • 1.5 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı su
  • 100 gram tereyağ veya margarin
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 2.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Un

İçi için

  • Peynir
  • Zeytin

Üzeri için

  • 2 yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

    Puf Puf Açma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak mayayı suda açıp kenara alalım.
  • Süt, su ve margarini bir cezveye alıp ılıtalım ve kabımıza alalım.
  • Üzerine yoğurt yumurta akı un tuz ve şekeri ekleyip çok az ele yapışan bir hamur elde edelim.
  • Ele yapışan bir hamur elde ettikten sonra yarım su bardağı sıvı yağ ile toparlayalım ve 30-45 dakika mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanan hamurdan 38-40 beze elde edelim.
  • Son olarak dilediğiniz sekli verip tepsiye aldıktan sonra 20 dakika tepsi mayası yapıp yumurta sarısı sürüp 190 derecede kontrollü pişirelim. Deneyenlere kolay gelsin afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder