Puf Puf Açma Tarifi İçin Malzemeler
Mayayı açmak için
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket yaş maya
- 2 yemek kaşığı şeker
Hamuru için
- 1.5 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı su
- 100 gram tereyağ veya margarin
- Yarım su bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta
- 2.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Un
İçi için
- Peynir
- Zeytin
Üzeri için
- 2 yumurta sarısı
- Çörek otu
- Susam
Puf Puf Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak mayayı suda açıp kenara alalım.
- Süt, su ve margarini bir cezveye alıp ılıtalım ve kabımıza alalım.
- Üzerine yoğurt yumurta akı un tuz ve şekeri ekleyip çok az ele yapışan bir hamur elde edelim.
- Ele yapışan bir hamur elde ettikten sonra yarım su bardağı sıvı yağ ile toparlayalım ve 30-45 dakika mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurdan 38-40 beze elde edelim.
- Son olarak dilediğiniz sekli verip tepsiye aldıktan sonra 20 dakika tepsi mayası yapıp yumurta sarısı sürüp 190 derecede kontrollü pişirelim. Deneyenlere kolay gelsin afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder