16 Ekim 2021 Cumartesi

Rameni

 

Rameni İçin Malzemeler

  • Ramen ( bulamazsanız noodle)
  • 2 dilim kırmızı et (tavuk sarma da olabilir)

Eti kızartmak için;

  • Sıvıyağ

Etin sosu için;

  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı susam yağı
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 200 ml kaynar su
  • Tuz

Soslu yumurta için ;

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 dal taze soğan
  • 75 ml su

Çorbası için ;

  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı susam yağı
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 350 ml kaynar su

Üzeri için;

  • Taze soğan
  • Soya filizi

    Rameni Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle üzerine koyacağımız soslu yumurtayı hazırlayalım.
  • Bunun için 2 adet yumurtayı haşlayalım.
  • Haşlanan yumurtaları buzlu suya atıp birkaç dakika bekletelim, ardından kabuklarını soyalım.
  • Bir sos tenceresine şeker,soya sosu, rendelenmiş sarımsak, 75 ml kaynar su ve taze soğanı ekleyip birkaç dakika kaynatalım,ılınması için kenara alalım.
  • Haşlanan yumurtaları havlu peçeteye sararak bir kaseye yerleştirelim.
  • Ilınan sosu üzerine döküp bekletelim. (bu aşamayı akşamdan yaparsanız daha güzel olur).
  • Gelelim etin yapımına, etimizi bir tavada az yağda önlü arkalı mühürleyelim. (varsa döküm tavada daha iyi olur) mühürlediğimiz eti bir tencereye geçirelim.
  • 1 yemek kaşığı şeker ,3 yemek kaşığı soya sosu ,1 yemek kaşığı susam yağı, 1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil ,200 ml kaynar su ve tuz ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım. Et iyice yumuşayana kadar pişirelim. Pişen etimizi dilimleyelim kenarda beklesin.
  • Aldığımız noodle/ramen ‘ i bir tencerede tuz ilavesiyle haşlayalım. Süzelim.
  • Bir kaseye; 1 çay kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı soya sosu, tuz, karabiber, 1/2 çay kaşığı susam yağı, 1 diş rendelenmiş sarımsak, 350 ml kaynar su alarak karıştıralım.
  • Üzerine süzdüğümüz ramen ya da noodle ı ekleyelim. Çorbamız hazır.
  • Üzerine taze soğan ve soya filizi, haşladığımız yumurtaları (ikiye bölerek) ve kızarttığımız eti yerleştirelim. Afiyet olsun 🥳.
  • Ben hazır ramen bulamadığım için noodle kullandım. Bulabilirseniz ramenle pişirebilirsiniz☺️ aralarında çok bir fark yok ;.

    Ramen : sulu japon eriştesi ,.

    Noodle : yumurtalı çin eriştesi olarak geçiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder