Salatalık Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg turşuluk salatalık
- 6 adet sarımsak
- 2 çay bardağı üzüm sirkesi
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1’er litrelik 2 adet cam kavanoz
Salatalık Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Salatalıklar iyice yıkanır.
- Sarımsaklar soyulup ortadan 2’ye bölünür. Her kavanoza 3 er sarımsak koyulur.
- Üstüne salatalıklar düzenli bir şekilde yerleştirilir. Üstlerine 1’er yemek kaşığı dolusu kaya tuzu ilave edilir.
- Üstlerine 1’er çay bardağı sirke eklenir.
- Kaynar su kavanoz çizgisine kadar ilave edilir. Kapakları sıkıca kapatılır.
- Aşağı yukarı 2 kez çalkalanır. Soğumaya bırakılır.
- Soğuyunca kavanozlar ters çevrilip karanlık bir yerde muhafaza edilir. 1 hafta sonra yenilebilir. Afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder