19 Ekim 2021 Salı

Salatalık Turşusu Tarifi

 

Salatalık Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg turşuluk salatalık
  • 6 adet sarımsak
  • 2 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1’er litrelik 2 adet cam kavanoz

    Salatalık Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Salatalıklar iyice yıkanır.
  • Sarımsaklar soyulup ortadan 2’ye bölünür. Her kavanoza 3 er sarımsak koyulur.
  • Üstüne salatalıklar düzenli bir şekilde yerleştirilir. Üstlerine 1’er yemek kaşığı dolusu kaya tuzu ilave edilir.
  • Üstlerine 1’er çay bardağı sirke eklenir.
  • Kaynar su kavanoz çizgisine kadar ilave edilir. Kapakları sıkıca kapatılır.
  • Aşağı yukarı 2 kez çalkalanır. Soğumaya bırakılır.
  • Soğuyunca kavanozlar ters çevrilip karanlık bir yerde muhafaza edilir. 1 hafta sonra yenilebilir. Afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder