Sütlü Kabak Çorbası (Pratik Ve Vitaminli) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet girit kabağı
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Sütlü Kabak Çorbası (Pratik Ve Vitaminli) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patates, soğan, sarımsak, havuç ve kabak soyulur ve ince ince doğranır.
- Tereyağı tencerede eritilir ve doğranan tüm sebzeler sotelenir.
- Sotelenen sebzelerin üzerine süt eklenerek kaynatılır.
- Kaynayan sütün üzerine su ilave edilir ve sebzeler pişene kadar kaynatılır.
- Kaynayan çorba blenderdan geçirilerek pürüzsüz hale getirilir. Baharatlar eklenip bir taşım kaynadıktan sonra servise hazır.
- Ben fesleğen ile servis yaptım harika oldu!.
Afiyet olsun!.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder