11 Ekim 2021 Pazartesi

Sebzeli Mantar Çorbası Tarifi


 

Sebzeli Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram mantar
  • 1 küçük havuç
  • 1 küçük kırmızıbiber
  • 1 küçük soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un (Tepeleme)
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4 su bardağı kadar su
  • 1 paket krema (200 ml)
  • Dereotu (Üzerine)

    Sebzeli Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Havuç, soğan, sarımsak ve kırmızıbiber küçük küçük, mantarsa biraz büyükçe doğranır.
  • Tencereye alınan tereyağı ve zeytinyağında doğranan sebzeler kavrulur, biraz yumuşayınca un eklenir; kavurmaya devam edilir.
  • Tuzu, karabiberi ve suyu da ekledikten sonra kaynayana kadar karıştırılır.
  • 10-15 dakika sonra çorba pişmeye yakın krema eklenir.
  • 2-3 dakika sonra da tencerenin altı kapatılır.
  • Çorba kıydığımız dereotuyla süslenir ve servis edilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder