Sebzeli Mantar Çorbası Tarifi
Sebzeli Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram mantar
- 1 küçük havuç
- 1 küçük kırmızıbiber
- 1 küçük soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un (Tepeleme)
- Tuz
- Karabiber
- 4 su bardağı kadar su
- 1 paket krema (200 ml)
- Dereotu (Üzerine)
Sebzeli Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Havuç, soğan, sarımsak ve kırmızıbiber küçük küçük, mantarsa biraz büyükçe doğranır.
- Tencereye alınan tereyağı ve zeytinyağında doğranan sebzeler kavrulur, biraz yumuşayınca un eklenir; kavurmaya devam edilir.
- Tuzu, karabiberi ve suyu da ekledikten sonra kaynayana kadar karıştırılır.
- 10-15 dakika sonra çorba pişmeye yakın krema eklenir.
- 2-3 dakika sonra da tencerenin altı kapatılır.
- Çorba kıydığımız dereotuyla süslenir ve servis edilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder