11 Ekim 2021 Pazartesi

Konserve Elma Kompostosu Tarifi


 

Konserve Elma Kompostosu Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 adet ( doğranmış 3 çorba kasesi elma )
  • 2 litre su
  • 2,5 çay bardağı şeker (şekeri siz damak zevkinize göre ayarlayın
  • 6-7 adet karanfil
  • 1 çubuk tarçın
  • Yarım limon suyu
  • Kavanoz ve sıfır kapak

    Konserve Elma Kompostosu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye su karanfil ve tarçını koyup kaynatalım (elmalar çabuk piştiği için ben önce karanfil tarçını bir iki taşım kaynatıyorum rengi ve kokusu daha iyi çıkıyor.
  • Yıkadığımız elmaların kabuklarını soyalım.
  • Çekirdek yataklarını temizleyelim.
  • Küçük parçalar halinde doğrayalım.
  • Kaynayan suya atalım şekeri de ilave edip elmalar yumuşayana kadar pişirelim.
  • Pişen kompostoyu bekletmeden steril edilmiş kavanozlara dolduralım.
  • Sıcak suda bekletip kuruladığımız kapakları kapatalım.
  • Sofra bezine koyup üzerini örtelim.
  • Bu şekilde kavanozlar soğuyana kadar bekletelim.
  • Kapaklarını kontrol edip dolaba kaldıralım. Konserve kompostomuz hazır. Afiyet olsun. Bu ölçülerden yarım kg’lık 3 kavanoz birde 425 ml lik kavanoz çıktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder