Şipşak Pişmeyen Pasta- Borcam Parfesi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket kremşanti (150 g)
- 2 su bardağından birer parmak eksik süt
- 1 paket bebe bisküvisi
- 1,5 paket rulokat
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 çay bardağı parça fındık
Çikolata sosu için:
- 1 paket toz çikolata sos
- 2,5 su bardağı süt
Üzerini süslemek için;
- Parça fındık
Şipşak Pişmeyen Pasta- Borcam Parfesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kremşantiyi hazırlıyoruz.
- 2 paket toz kremşantiyi uygun bir kaba alalım.
- Üzerine 2 su bardağından birer parmak eksik soğuk süt ekleyelim.
- Kıvam alıncaya kadar mikserle çırpalım.
- Hazır olan kremşantinin üzerine bebe bisküvilerini elimizle ikiye bölerek ekleyelim.
- Onun üzerine ben 1, 5 paket rulokat ekledim.
- Dilerseniz farklı bisküviler ya da meyveler de ekleyebilirsiniz.
- Parfede önemli olan kıvamını ayarlamak.
- Farklı şeylerle çeşitlendirebilirsiniz.
- Rulokatın üzerine damla çikolata ve parça fındık ekleyerek karıştırdım.
- Karışımı içini ıslattığımız dikdörtgen borcama alarak her yerine eşit şekilde dağılacak şekilde dağıtalım.
- Hafifçe bastıralım ki servis ederken kalıp gibi çıksın.
- Borcamı buzdolabına kaldırabiliriz.
- Diğer tarafta çikolata sos için 1 paket toz çikolata sosu uygun bir tencereye alalım.
- Üzerine sütü ekleyerek pürüz kalmayıncaya kadar karıştıralım.
- Karışım homojen hale gelince ocağa alarak sürekli karıştırarak pişirelim.
- Pişen çikolata sosu ara ara karıştırarak soğutalım.
- Çikolata sos tamamen soğuyunca borcamın üzerine ekleyip dağıtalım.
- Ardından buzdolabında en az 2 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edebiliriz.
- Servis etmeden önce üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
- Ben parça fındıkla süsledim.
Bu nefis lezzeti kesinlikle denemelisiniz👌 tam anlamıyla kurtarıcı bir tarif✅ deneyeceklere şimdiden afiyet olsun😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder