Sodalı Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 1 kase peynir (kaşar-lor-beyaz peynir karışımı)
Sosu için:
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 maden suyu
- 1 adet yumurta
Sodalı Tepsi Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yufkaları dörde bölelim.
- Sosu için bir kaba malzemeleri koyup çırpalım.
- Yuvarlak bir tepsiyi hafif yağlayalım ve 3 parça yufka dizelim.
- Üzerine sos ve peynir karışımından serpelim.
- Tekrar yufka serelim ve aynı şekilde sostan ve peynirden serpelim.
- En üst kata yufka ve sos sürüp 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
- Piştikten sonra dilimliyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder