Tavuk Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 parça tavuk göğsü ( kişi sayısına göre)
İçi için;
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 4-5 adet mantar
- 1 er adet sarı, kırmızı, yeşil biber 🫑
- Kaşar peyniri
Sosu için ;
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (zeytinyağ da olur)
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Tuz, pul biber, kekik
Tavuk Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsünü iki yada üç parçaya ortadan ayırıp streçfilme sarıp vurarak biraz inceltiyoruz.
- Sebzeleri ince jülyen şekilde doğruyoruz.
- Sosu için malzemeleri bir kabın içinde karıştırıp tavuk göğüslerinin üzerine döküp sosluyoruz.
- Yarım saat kadar dinlendirirseniz iyi olur.
- Daha sonra sebzeleri içine koyup sarıyoruz.
- Kürdan yardımıyla kapatıyoruz, tepsiye yerleştiriyoruz.
- Üzerine fırın kağıdını ıslatıp kapatıyoruz 200 -220 derece fırında yarım saat kadar bu şekilde pişiriyoruz,
- Daha sonra üzerini açıp bu şekilde kızarana kadar pişiyoruz, afiyet olsun ✨.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder