7 Ekim 2021 Perşembe

Tavuk Sarma Tarifi

 

Tavuk Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 parça tavuk göğsü ( kişi sayısına göre)

İçi için;

  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 4-5 adet mantar
  • 1 er adet sarı, kırmızı, yeşil biber 🫑
  • Kaşar peyniri

Sosu için ;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (zeytinyağ da olur)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz, pul biber, kekik

    Tavuk Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsünü iki yada üç parçaya ortadan ayırıp streçfilme sarıp vurarak biraz inceltiyoruz.
  • Sebzeleri ince jülyen şekilde doğruyoruz.
  • Sosu için malzemeleri bir kabın içinde karıştırıp tavuk göğüslerinin üzerine döküp sosluyoruz.
  • Yarım saat kadar dinlendirirseniz iyi olur.
  • Daha sonra sebzeleri içine koyup sarıyoruz.
  • Kürdan yardımıyla kapatıyoruz, tepsiye yerleştiriyoruz.
  • Üzerine fırın kağıdını ıslatıp kapatıyoruz 200 -220 derece fırında yarım saat kadar bu şekilde pişiriyoruz,
  • Daha sonra üzerini açıp bu şekilde kızarana kadar pişiyoruz, afiyet olsun ✨.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder