2 Ekim 2021 Cumartesi

Su Böreği Tadında Yufkadan Kolay Börek Tarifi

 

Su Böreği Tadında Yufkadan Kolay Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka

Sosu için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ ( 200 ml)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı soda
  • 1 paket kabartma tozu

İç malzemesi

  • 200 gram beyaz peynir
  • 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • İsteğe bağlı maydanoz
  • Kıymalı, patatesli vs. ic harcı da hazırlayabilirsiniz.

    Su Böreği Tadında Yufkadan Kolay Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sosu için bütün malzemeleri bir kaba alıp iyice karıştırıyoruz.
  • Yufkaları ortadan ikiye bölüyoruz.
  • Her bir yarım yufkanın arasına hazırladığımız sostan bir kepçe döküp bir fırça yardımıyla yufkanın heryerini sosluyoruz.
  • Ardından iç harcını koyup yufkayı rulo yapıp tepsiye diziyoruz.
  • Bu işlemi bütün yufkalar bitene kadar yapıyoruz.
  • Her bir rulo yaptığımız yufkayı diğerinin etrafına sarıp, bir tepsi börek elde ediyoruz.
  • Kalan sosu böreğin üzerine eşit bir şekilde gezdiriyoruz.
  • İsteğe bağlı üzerine susam atabilirsiniz.
  • Hazırladığımız böreği eşit parçalara kesip üzerini strec filmle kapatıp bir saat bekletiyoruz.
  • 1 saat bekleyen böreğimizi 200 derece alt üst ayar fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Pişen böreğimizin üzerini ıslattığımız temiz bir bezle kapatalım ki yumuşacık kalsın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder