Lokanta Usulü Ezme Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet kapya biber
- 4 adet yeşil biber
- 2 adet salatalık
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
Sosu için
- 6 yemek kaşığı nar ekşisi
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı acı biber
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1.5 yemek kaşığı tuz
Lokanta Usulü Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sebzelerimizin hepsini yıkayıp robottan ince olacak şekilde çekiyoruz. Geniş bir kaba boşaltıyoruz.
- Bir kasenin içerisine sos için olan tüm malzemelerimizi ilave edip karıştırıyoruz.
- Sebzelerimizin üzerine sosumuzu ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Bütün sofralara yakışan bu ezme tarifini mutlaka denemelisiniz 🤗 şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder