Tam Tutan Ölçüsü İle Pratik Bulgur Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 1 su bardağı kaynar su
- 3 yemek kaşığı irmik
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1, yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz (Tepeli olmasın)
- 1 çay kaşığı nane
- Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- (baharat oranını damak tadınıza göre ayarlayarak istediğiniz baharatı kullanın)
- 2 yemek kaşığı normal su
Sosu için
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 adet kabuğu soyulup rendelenmiş domates
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Tam Tutan Ölçüsü İle Pratik Bulgur Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bulguru 1 su bardağı kaynar su ile ıslatın ve üzeri kapalı 10 dk bekletin ben bu işlemde tuzunu da ekledim.
- Bekletip dinlendirdiğimiz bulgurun üzerine köftesi için hazırladığımız yumurta, un, irmik, baharatlar, su ve salçaları ilave ederek bütün malzemeleri elinizle yoğurun bulgurla yoğurun.
- Küçük bir kaseye su koyun arada elinizi bu su ile ıslatarak yoğurduğunuz köfteden minik parçalar koparın.
- Misket büyüklüğünde yuvarlayın ve un serpilip bir kaba koyun.
- Arada kabı sallayarak köftelerin birbirine yapışmaması için unlayın.
- Tencereye su koyun ve köfteleri su kaynayınca içine köfteleri dökün 10-15 dakika orta ateşte pişirin.
- Köfteler pişerken hemen diğer tarafta tavaya sıvı yağ salça ve sarımsağı koyun kavurun.
- Domates rendesi ve tuzu ekleyip karıştırın kısık ateşte 7-8 dakika pişirin.
- Haşladığımız köfteleri kevgir yada suyunun süzülmesini sağlayacak bir kaşık ile alarak sosun içine koyun tavanızın ağzını kapatarak kısık ateşte 3-4 dakika pişirin.
- Servis tabağındaki köfteleri alarak üzerine yoğurt gezdirelim dilerseniz domates sosundan birkaç kaşık ayırarak üzerine gezdirebilirsiniz.
- Yoğurtlu tüketmek istemeyenler üzerine ince kıyılmış maydanoz ile servis edebilirler😉
Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder