4 Ekim 2021 Pazartesi

Tantuni Tarifi

 

Tantuni Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gram antrikot veya dana tranç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Lavaş için : ( 10 – 11 adet lavaş için )
  • 1 su bardağı su ( 220 ml. )
  • Yarım su bardağı ılık süt ( 110 ml. )
  • Yarım paket yaş maya ( 21 gram )
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 tatlı kaşığı şeker
  • 450 – 500 gram un

    Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru yapmak için çukur bir kaba yaş mayayı koyun ve üzerine 1 bardağı su ve şeker ilave edin.
  • Kabın üzerini kapatın ve 15 dakika ön mayanın oluşması için bekletin.
  • Kabarcıklar gördüğünüzde üzerine tuz ve süt ekleyip karıştırın.
  • Sonra unu kontrollü olarak ilave edin ve bu arada yoğurmaya devam edin. Hafif ele yapışan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
  • Hamurun üzerini kapatıp mayalanması için 1 saat dinlendirin.
  • Mayalanan hamuru 1 dakika daha yoğurduktan sonra 12 bezeye ayırın.
  • Her bezeyi ısıttığınız teflon tavada arkalı önlü pişirin.
  • Renk değişikliği başlar başlamaz çevirip ve tavadan alın. Çok pişirirseniz sertleşir, kırılgan olur; rulo yapamazsınız.
  • Lavaşları düz bir tabağa alıp üzerine kapak kapatın ki yumuşak kalsınlar.
  • Bu arada dana etini minik minik doğrayın, düdüklü tencerede haşlayın. ( antrikot kullanacaksanız haşlamaya gerek kalmayabilir. )
  • Et haşlanırken domatesleri küçük küçük, soğanları ince uzun doğrayın.
  • Maydanozları kıyın.
  • Pişen yumuşacık olan etleri bir kenara alın.
  • Sacın veya tavanın içine sıvı yağı koyun.
  • Üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyin.
  • Ocağın altını açıp kaynattıktan sonra haşlanan etleri ilave edin.
  • Üzerine tuz ve toz biberi de ekleyin ve 1–2 tur çevirin.
  • Pişirdiğiniz lavaşı tavanın üzerine bastırın, bu sayede kırmızıbiberli sos lavaşa geçip hem daha yumuşayacak hem daha lezzetli olacak.
  • Sonra tezgaha alın ve yeteri kadar eti lavaşa koyun.
  • Yanına doğramış olduğunuz sebzeleri de ilave ettikten sonra kenarlardan katlayarak rulo yapın.
  • Sonra da bu nefis lezzetin tadını çıkarın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder