Tantuni Tarifi İçin Malzemeler
- 800 gram antrikot veya dana tranç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı sıcak su
- Lavaş için : ( 10 – 11 adet lavaş için )
- 1 su bardağı su ( 220 ml. )
- Yarım su bardağı ılık süt ( 110 ml. )
- Yarım paket yaş maya ( 21 gram )
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 tatlı kaşığı şeker
- 450 – 500 gram un
Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru yapmak için çukur bir kaba yaş mayayı koyun ve üzerine 1 bardağı su ve şeker ilave edin.
- Kabın üzerini kapatın ve 15 dakika ön mayanın oluşması için bekletin.
- Kabarcıklar gördüğünüzde üzerine tuz ve süt ekleyip karıştırın.
- Sonra unu kontrollü olarak ilave edin ve bu arada yoğurmaya devam edin. Hafif ele yapışan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
- Hamurun üzerini kapatıp mayalanması için 1 saat dinlendirin.
- Mayalanan hamuru 1 dakika daha yoğurduktan sonra 12 bezeye ayırın.
- Her bezeyi ısıttığınız teflon tavada arkalı önlü pişirin.
- Renk değişikliği başlar başlamaz çevirip ve tavadan alın. Çok pişirirseniz sertleşir, kırılgan olur; rulo yapamazsınız.
- Lavaşları düz bir tabağa alıp üzerine kapak kapatın ki yumuşak kalsınlar.
- Bu arada dana etini minik minik doğrayın, düdüklü tencerede haşlayın. ( antrikot kullanacaksanız haşlamaya gerek kalmayabilir. )
- Et haşlanırken domatesleri küçük küçük, soğanları ince uzun doğrayın.
- Maydanozları kıyın.
- Pişen yumuşacık olan etleri bir kenara alın.
- Sacın veya tavanın içine sıvı yağı koyun.
- Üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyin.
- Ocağın altını açıp kaynattıktan sonra haşlanan etleri ilave edin.
- Üzerine tuz ve toz biberi de ekleyin ve 1–2 tur çevirin.
- Pişirdiğiniz lavaşı tavanın üzerine bastırın, bu sayede kırmızıbiberli sos lavaşa geçip hem daha yumuşayacak hem daha lezzetli olacak.
- Sonra tezgaha alın ve yeteri kadar eti lavaşa koyun.
- Yanına doğramış olduğunuz sebzeleri de ilave ettikten sonra kenarlardan katlayarak rulo yapın.
- Sonra da bu nefis lezzetin tadını çıkarın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder