Tarhana Tarifi İçin Malzemeler
- 3 kg. kapya biber
- 3 kg. bursa domates
- 1/2 (yarım) kg yeşil biber
- 3 kg. kuru soğan
- 2 baş sarımsak
- 3 kg. süzme yoğurt
- Tuz
- 1 bağ maydanoz
- 1 bağ dereotu
- 1 bağ nane
- Un (Ben göz kararı koyuyorum kek kıvamında olacak)
Tarhana Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak bütün malzemeleri yıkayıp kapya biberlerin çekirdeklerini temizleyip.
- Doğrayıp tencereye alıyoruz. Kısık ateşte bütün malzemeleri yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Pişirdikten sonra biraz ılıyınca robottan geçirip daha sonra kevgirle süzdürdüm. Sonra içerisine süzme yoğurt ekleyip iyice yedirdikten sonra ununu ekleyip iyice yoğurdum.
- Üstünü kapatıp ekşimeye bıraktım ekşimeye başlayınca gelip gidip karıştırdım bazı bölgelerde on beş gün bir ay kadar bekletiyorlar ama ben bir hafta beklettim.
- Bu isteğe bağlı ekşimesi bitince temiz bir bez üzerine kaşıkla ince bir şekilde döktüm. Arkalı önlü nemini çekince robottan geçirip tepsiye koyup iyice kurumasını bekledim. Daha sonra temiz kavanozlara dolduruyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder