9 Ekim 2021 Cumartesi

Tava Ekmeği Tarifi


 

Tava Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 küp şeker
  • 4,5 su bardağı kadar un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

    Tava Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına maya, şeker ve ılık su alınır, karıştırılır; 2-3 dakika sonra un ve tuz eklenir. Yumuşak ama ele de yapışmayacak şekilde bir hamur yoğrulur. Son aşamada sıvı yağ eklenir, karıştırılır.
  • Yaklaşık bir saat kadar üzeri kapalı bir şekilde mayalanmaya bırakılır. Sonra tavaya biraz un serpilir, mayalanan hamur tavaya yayılır. Kapağı kapatılır ve 15-20 dakika daha mayalanması beklenir.
  • Daha sonra ocağın en küçük kısmında, en küçük ısıda yaklaşık 30-35 dakika pişirilir. Sonra ters çevrilir, 15-20 dakika daha pişirilir (Ters çevirdikten sonra tavanın kapağına kağıt havlu kapatalım ki pişen kısmına su damlamasın)
  • Ekmek piştikten sonra bir ızgara üzerine alınır ve soğumaya bırakılır. Çok pratik, çok lezzetli… hamur akşamdan yoğrulup buzdolabına kaldırıldığında sabah rahatlıkla kahvaltıya yetişebilecek türden. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder