Tava Ekmeği Tarifi
Tava Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 küp şeker
- 4,5 su bardağı kadar un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tava Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına maya, şeker ve ılık su alınır, karıştırılır; 2-3 dakika sonra un ve tuz eklenir. Yumuşak ama ele de yapışmayacak şekilde bir hamur yoğrulur. Son aşamada sıvı yağ eklenir, karıştırılır.
- Yaklaşık bir saat kadar üzeri kapalı bir şekilde mayalanmaya bırakılır. Sonra tavaya biraz un serpilir, mayalanan hamur tavaya yayılır. Kapağı kapatılır ve 15-20 dakika daha mayalanması beklenir.
- Daha sonra ocağın en küçük kısmında, en küçük ısıda yaklaşık 30-35 dakika pişirilir. Sonra ters çevrilir, 15-20 dakika daha pişirilir (Ters çevirdikten sonra tavanın kapağına kağıt havlu kapatalım ki pişen kısmına su damlamasın)
- Ekmek piştikten sonra bir ızgara üzerine alınır ve soğumaya bırakılır. Çok pratik, çok lezzetli… hamur akşamdan yoğrulup buzdolabına kaldırıldığında sabah rahatlıkla kahvaltıya yetişebilecek türden. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder