9 Ekim 2021 Cumartesi

Limonlu Bisküvili Pasta Tarifi

 

Limonlu Bisküvili Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi için;

  • 1 lt + 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet limon kabuğu rendesi

Limonlu sos için;

  • 2 su bardağı su
  • Yarım su bardağı limon suyu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

Süslemek için;

  • Hindistan cevizi ve limon dilimleri
  • 3 paket petibör bisküvi

    Limonlu Bisküvili Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Muhallebi için tüm malzemeler uygun tencereye alınarak kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
  • Un kokusu olmaması için kaynadıktan sonra ortalama 3-4 dk pişirmeye devam edilir.
  • Pişen muhallebi kare borcam yada kare kalıba yerleştirilmiş bir sıra bisküvi üzerine azar azar dökülür.
  • Toplamda 4 sıra bisküvi olacak şekilde aynı işleme devam edilir.
  • Limonlu sos için tüm malzemeler tencereye alınarak pişirilir, sos sıcakken muhallebili bisküvi üzerine dökülür.
  • İyice soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi ve limon dilimleri ile süslenir.
  • Çok hafif bir tatlı oluyor, mutlaka denemenizi tavsiye ederim 🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder