8 Ekim 2021 Cuma

Tavuk Fajita Tarifi


 

Tavuk Fajita Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 adet sarı biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2-3 yemek kaşığı soya sosu
  • İsteğe bagli mantarda kullanabilirsiniz
  • Lavaş ekmeği

Marine için

  • 1 kg tavuk eti
  • 3-4 yeme kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber

    Tavuk Fajita Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etlerimizi jülyen doğrayalım tabağımıza alalım.
  • Üzerine zeytin yağı ve karabiber ekleyip harmanlayalım.
  • Daha sonra üzerini streç ile kapatıp 2 saat dolapta dinlendirelim.
  • Tavamıza zeytinyağı ekleyelim ve soğanlarımızı tavamıza alıp 2 dakika soteleyelim.
  • Jülyen şeklinde doğradığımız biberlerimizi soğanımızın üzerine ekleyelim diriliğini kaybedene kadar pişirelim.
  • Başka bir tavada tavuk etlerimizi alalım ve kavuralım.
  • Tavuğumuz piştikten sonra üzerine sebzeleri biraz tuz ve soya sosu ilave edip karıştıralım. Sıcak sıcak lavaş ile servis yapalım. Afiyet olsun 🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder