Tavuk Fajita Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 2 adet sarı biber
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- Yarım çay kaşığı tuz
- 2-3 yemek kaşığı soya sosu
- İsteğe bagli mantarda kullanabilirsiniz
- Lavaş ekmeği
Marine için
- 1 kg tavuk eti
- 3-4 yeme kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
Tavuk Fajita Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk etlerimizi jülyen doğrayalım tabağımıza alalım.
- Üzerine zeytin yağı ve karabiber ekleyip harmanlayalım.
- Daha sonra üzerini streç ile kapatıp 2 saat dolapta dinlendirelim.
- Tavamıza zeytinyağı ekleyelim ve soğanlarımızı tavamıza alıp 2 dakika soteleyelim.
- Jülyen şeklinde doğradığımız biberlerimizi soğanımızın üzerine ekleyelim diriliğini kaybedene kadar pişirelim.
- Başka bir tavada tavuk etlerimizi alalım ve kavuralım.
- Tavuğumuz piştikten sonra üzerine sebzeleri biraz tuz ve soya sosu ilave edip karıştıralım. Sıcak sıcak lavaş ile servis yapalım. Afiyet olsun 🤗
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder