Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 kg kemiksiz tavuk
- 1 adet kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 adet domates (ya da 1 su bardağı domates sosu)
- 1 su bardağı bezelye
- 2 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 su bardağı sıcak su
Beşamel sosu için;
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- Kaşar peyniri
Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereyi ocağa alıyoruz ve içerisine zeytinyağı ekliyoruz.
- Soğanımızı yemeklik doğruyoruz, tenceremize alıp pembeleşene kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra etimizi kuşbaşı doğruyoruz, tenceremize ekleyip rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Üzerine doğradığımız kırmızı biberi ve salçayı ekleyerek karıştırıyoruz.
- Domatesi soyup küçük küçük doğrayıp ilave ediyoruz.
- Havuçları soyup küçük doğruyoruz. Bezelye ve havuçları yumuşayana kadar haşlıyoruz. ( bir kavanoz garnitür de tercih edilebilir). Suyunu süzüp yemeğe ekliyoruz.
- Daha sonra tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve sıcak suyu ekliyoruz, 5 dakika bu şekilde pişirip ocaktan alıyoruz.
- Beşamel sosu için; tencereye tereyağımızı alalım ve eritelim.
- Üzerine unu ekleyerek, birkaç dakika kavuralım.
- Kavurduğumuz unun üzerine, sütü yavaş yavaş ekleyelim ve bir yandan da karıştıralım.
- Kaynayıp koyulaşan beşamel sosumuzu ocaktan alalım. Tuzunu ve karabiberini ekleyerek karıştıralım.
- Pişirdiğimiz tavuğumuzu fırın kabına alalım, üzerine beşamel sosu dökelim ve düzeltelim.
- Yemeğimizin üzerini bolca kaşar peyniri rendesi ile kaplayalım ve 190°c fırında, peynirler eriyip kızarıncaya kadar pişirelim.
- Fırından alıp 10 dakika dinlendirdiğimiz yemeğimizi dilimleyelim, servis edelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder