20 Ekim 2021 Çarşamba

Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi

 

Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 kg kemiksiz tavuk
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 adet domates (ya da 1 su bardağı domates sosu)
  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 su bardağı sıcak su

Beşamel sosu için;

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri

    Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencereyi ocağa alıyoruz ve içerisine zeytinyağı ekliyoruz.
  • Soğanımızı yemeklik doğruyoruz, tenceremize alıp pembeleşene kadar kavuruyoruz.
  • Daha sonra etimizi kuşbaşı doğruyoruz, tenceremize ekleyip rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  • Üzerine doğradığımız kırmızı biberi ve salçayı ekleyerek karıştırıyoruz.
  • Domatesi soyup küçük küçük doğrayıp ilave ediyoruz.
  • Havuçları soyup küçük doğruyoruz. Bezelye ve havuçları yumuşayana kadar haşlıyoruz. ( bir kavanoz garnitür de tercih edilebilir). Suyunu süzüp yemeğe ekliyoruz.
  • Daha sonra tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve sıcak suyu ekliyoruz, 5 dakika bu şekilde pişirip ocaktan alıyoruz.
  • Beşamel sosu için; tencereye tereyağımızı alalım ve eritelim.
  • Üzerine unu ekleyerek, birkaç dakika kavuralım.
  • Kavurduğumuz unun üzerine, sütü yavaş yavaş ekleyelim ve bir yandan da karıştıralım.
  • Kaynayıp koyulaşan beşamel sosumuzu ocaktan alalım. Tuzunu ve karabiberini ekleyerek karıştıralım.
  • Pişirdiğimiz tavuğumuzu fırın kabına alalım, üzerine beşamel sosu dökelim ve düzeltelim.
  • Yemeğimizin üzerini bolca kaşar peyniri rendesi ile kaplayalım ve 190°c fırında, peynirler eriyip kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Fırından alıp 10 dakika dinlendirdiğimiz yemeğimizi dilimleyelim, servis edelim.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder