18 Ekim 2021 Pazartesi

Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi

 

Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • 500 gram tavuk göğsü
  • 2 orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı tuz

    Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce aldığımız tavukları yıkama işleminde sonra başka bir tencerede içerisine su ve tuz ilave ederek, 30 dk kısık ateşte haşlayalım. (suyunu pilavda kullanacağız).
  • İnce ince doğranan soğanları kavuralım.
  • Salça ilave edip, kavurmaya devam edelim.
  • Yıkanmış olan bulguru, tiftiklenmiş tavukları ve baharatları ilave ederek, 5 dk kavuralım.
  • Tavukları haşladığımız suyu, 1 parmak geçecek şekilde içine ilave edip, kaynama işlemi sonrası kısık ateşe alalım.
  • Pilav suyunu çekince, üzerini peçete ile örtüp, 20 dk dinlenmeye bırakalım.
  • Servis için hazırdır. Afiyet olsun. :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder