Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı bulgur
- 500 gram tavuk göğsü
- 2 orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 çay kaşığı tuz
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce aldığımız tavukları yıkama işleminde sonra başka bir tencerede içerisine su ve tuz ilave ederek, 30 dk kısık ateşte haşlayalım. (suyunu pilavda kullanacağız).
- İnce ince doğranan soğanları kavuralım.
- Salça ilave edip, kavurmaya devam edelim.
- Yıkanmış olan bulguru, tiftiklenmiş tavukları ve baharatları ilave ederek, 5 dk kavuralım.
- Tavukları haşladığımız suyu, 1 parmak geçecek şekilde içine ilave edip, kaynama işlemi sonrası kısık ateşe alalım.
- Pilav suyunu çekince, üzerini peçete ile örtüp, 20 dk dinlenmeye bırakalım.
Servis için hazırdır. Afiyet olsun. :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder