18 Ekim 2021 Pazartesi

Tavuklu Keşkek Tarifi

 

Tavuklu Keşkek Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram aşurelik buğday
  • 2 adet kalçalı tavuk budu
  • 3 litre su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzerine sos için:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yarım sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

    Tavuklu Keşkek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Buğdayı akşamdan ıslatıyoruz.
  • Ertesi gün tavukla buğdayı birlikte haşlıyoruz.
  • Tavuğu içinden alıp didikliyoruz.
  • Didiklenmiş tavuğu buğdayın üstüne koyup yarım saat daha kaynatıyoruz.
  • Tuz ve karabiberde ekliyoruz.
  • Ayrı bir kapta yağ, salça, karabiber ve tuz biberi kızdırıp üstüne su ekliyoruz.
  • Keşkeği tabağa koyup üzerine sosu ekliyoruz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder