Tavuklu Keşkek Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram aşurelik buğday
- 2 adet kalçalı tavuk budu
- 3 litre su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzerine sos için:
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yarım sıcak su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tavuklu Keşkek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Buğdayı akşamdan ıslatıyoruz.
- Ertesi gün tavukla buğdayı birlikte haşlıyoruz.
- Tavuğu içinden alıp didikliyoruz.
- Didiklenmiş tavuğu buğdayın üstüne koyup yarım saat daha kaynatıyoruz.
- Tuz ve karabiberde ekliyoruz.
- Ayrı bir kapta yağ, salça, karabiber ve tuz biberi kızdırıp üstüne su ekliyoruz.
- Keşkeği tabağa koyup üzerine sosu ekliyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder