Tel Şehriye Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı tel şehriye
- 2 su bardağı sıcak su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ(zeytinyağıda kullanılabilir)
- Tuz(damak tadınıza göre ilave edin)
- 1 küçük kutu konserve mısır(150 gr)
- 2 adet taze soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet sarı şişko biber
- 1 küçük kutu konserve bezelye(150gr)
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 5-6 adet kornişon turşu
- 1 adet küçük küp doğranmış haşlanmış havuç
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet maydanoz
Sos için;
- 3 yemek kalığı zeytinyağı
- Yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı sumak(sumak kullanılmazsa 1 adet limon suyu)
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
Tel Şehriye Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavaya sıvı yağ koyulur.
- Üzerine tel şehriyeleri ilave edip rengi hafif dönene kadar sürekli karıştırarak kavuralım (mutlaka sürekli karıştırın şehriyelerin hepsi aynı renk almadı için karıştırmayı bırakmayın).
- Sıcak suyu ve tuz ilave edilir karıştırılır.
- Kaynamaya başladığında kapağı kapatalım ocağın altı kısılır ve şehriyeler pişmeye bırakılır.
- Pişen şehriyelerin üzerine kağıt peçete koyalım tavanın kapağını kapatarak soğumaya bırakılır.
- Derin bir karıştırma kabına soğuyan şehriye alınır üzerine bezelye,mısır,küçük doğranıp haşlanmış havuç,küçük doğranmış kornişon turşu,biberler,taze soğan,ince kıyılmış maydanoz,dereotu ilave edilir.
- Küçük bir kaba 2-3 kaşık zeytinyağı alınır.
- Üzerine limon suyu,nar ekşisi,sumak,nar ekşisi koyulur karıştırılır ve bu sos salatanın üzerine gezdirilir
- Salata sebzeleri ezmeden yavaşça karıştırılır ve servis tabağına alınır. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun❣️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder