10 Ekim 2021 Pazar

Tel Şehriye Salatası Tarifi

 

Tel Şehriye Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı tel şehriye
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ(zeytinyağıda kullanılabilir)
  • Tuz(damak tadınıza göre ilave edin)
  • 1 küçük kutu konserve mısır(150 gr)
  • 2 adet taze soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet sarı şişko biber
  • 1 küçük kutu konserve bezelye(150gr)
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 5-6 adet kornişon turşu
  • 1 adet küçük küp doğranmış haşlanmış havuç
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz

Sos için;

  • 3 yemek kalığı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı sumak(sumak kullanılmazsa 1 adet limon suyu)
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi

    Tel Şehriye Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavaya sıvı yağ koyulur.
  • Üzerine tel şehriyeleri ilave edip rengi hafif dönene kadar sürekli karıştırarak kavuralım (mutlaka sürekli karıştırın şehriyelerin hepsi aynı renk almadı için karıştırmayı bırakmayın).
  • Sıcak suyu ve tuz ilave edilir karıştırılır.
  • Kaynamaya başladığında kapağı kapatalım ocağın altı kısılır ve şehriyeler pişmeye bırakılır.
  • Pişen şehriyelerin üzerine kağıt peçete koyalım tavanın kapağını kapatarak soğumaya bırakılır.
  • Derin bir karıştırma kabına soğuyan şehriye alınır üzerine bezelye,mısır,küçük doğranıp haşlanmış havuç,küçük doğranmış kornişon turşu,biberler,taze soğan,ince kıyılmış maydanoz,dereotu ilave edilir.
  • Küçük bir kaba 2-3 kaşık zeytinyağı alınır.
  • Üzerine limon suyu,nar ekşisi,sumak,nar ekşisi koyulur karıştırılır ve bu sos salatanın üzerine gezdirilir
  • Salata sebzeleri ezmeden yavaşça karıştırılır ve servis tabağına alınır. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun❣️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder