Tel Tel Havuçlu Etli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı basmati pirinç
- 3 su bardağı su
- 200 gram haşlanmış et
- 2 adet ince doğranmış havuç
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet soğan
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- Karabiber servis aşamasında yada 1 çay kaşığı içine
Tel Tel Havuçlu Etli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanı çok ince olacak şekilde doğrayalım yada rendeleyelim.
- Havuçları soyalım ince uzun doğrayalım.
- Uygun bir tencereye sıvı yağ ilave edelim içine soğanı ilave edelim kavuralım.
- Sonra havuçları ilave edelim kavuralım.
- Kuşbaşı doğranmış önceden haşlanmış eti ilave edelim .
- Pirinçi yıkayıp suyunu süzüp ilave edelim .
- Hemen kavurma yapmadan suyunu ekleyelim .
- Tuzunu ekleyelim ocağın en küçük ayarında kısık ateşte kapağı kapalı hiç karıştırmadan suyunu çekene kadar pişirelim. Afiyetle.
Not;
Normal pirinç kullanacaksak ölçülerimiz iki saat önceden ıslatılmış pirinç için 1 su bardağı pirinçe 1 su bardağı sıcak su.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder