7 Ekim 2021 Perşembe

Tel Tel Havuçlu Etli Pilav Tarifi

 

Tel Tel Havuçlu Etli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı basmati pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 200 gram haşlanmış et
  • 2 adet ince doğranmış havuç
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet soğan
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber servis aşamasında yada 1 çay kaşığı içine

    Tel Tel Havuçlu Etli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle soğanı çok ince olacak şekilde doğrayalım yada rendeleyelim.
  • Havuçları soyalım ince uzun doğrayalım.
  • Uygun bir tencereye sıvı yağ ilave edelim içine soğanı ilave edelim kavuralım.
  • Sonra havuçları ilave edelim kavuralım.
  • Kuşbaşı doğranmış önceden haşlanmış eti ilave edelim .
  • Pirinçi yıkayıp suyunu süzüp ilave edelim .
  • Hemen kavurma yapmadan suyunu ekleyelim .
  • Tuzunu ekleyelim ocağın en küçük ayarında kısık ateşte kapağı kapalı hiç karıştırmadan suyunu çekene kadar pişirelim. Afiyetle.
  • Not;

    Normal pirinç kullanacaksak ölçülerimiz iki saat önceden ıslatılmış pirinç için 1 su bardağı pirinçe 1 su bardağı sıcak su.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder