Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 20 adet kuru patlıcan biber
- 1 su bardağı pirinç
- 2 adet büyük boy soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı sumak
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 demet maydanoz
- 1 demet dereotu
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kuru patlıcan ve biberi kaynayan suyun içine atın ve yumuşayana kadar haşlayın.
- Yumuşayan kuru patlıcan ve biberleri süzerek suyun içerisinden alın.
- 1 çay bardağı zeytinyağını, 2 adet büyük boy yemeklik doğranmış soğanı tencereye ekleyin ve sotelemeye başlayın.
- Soğanlar hafif yumuşayınca 4 diş sarımsak ve birer yemek kaşığı domates ve biber salçası ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- İyice yıkamış olduğunuz 1 su bardağı pirinci ekleyin ve 2-3 dakika daha kavurun.
- 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı sumak, 2 yemek kaşığı nane ve 1 yemek kaşığı toz şeker ekleyip kavurmaya devam edin.
- 1, 5 su bardağı sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
- Pirinç suyunu çekince soğumaya bırakın. Soğuyan iç harcın içerisine ince ince doğranmış dereotu ve maydanoz ekleyin.
- Kuru patlıcan ve biberlerin içini 1 cm boşluk bırakacak şekilde doldurun.
- Doldurduğunuz patlıcan ve biberleri tencereye dizin.
- Üzerine 1, 5 su bardağı su ve 2 yemek kaşığı nar ekşisi dökün ve tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya başlayana kadar orta ateşte pişirin.
- Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve 40 dakika daha pişirmeye bırakın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder