7 Ekim 2021 Perşembe

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Biber Dolması Tarifi

 

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 adet kuru patlıcan biber
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 adet büyük boy soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dereotu

    Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuru patlıcan ve biberi kaynayan suyun içine atın ve yumuşayana kadar haşlayın.
  • Yumuşayan kuru patlıcan ve biberleri süzerek suyun içerisinden alın.
  • 1 çay bardağı zeytinyağını, 2 adet büyük boy yemeklik doğranmış soğanı tencereye ekleyin ve sotelemeye başlayın.
  • Soğanlar hafif yumuşayınca 4 diş sarımsak ve birer yemek kaşığı domates ve biber salçası ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • İyice yıkamış olduğunuz 1 su bardağı pirinci ekleyin ve 2-3 dakika daha kavurun.
  • 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı sumak, 2 yemek kaşığı nane ve 1 yemek kaşığı toz şeker ekleyip kavurmaya devam edin.
  • 1, 5 su bardağı sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
  • Pirinç suyunu çekince soğumaya bırakın. Soğuyan iç harcın içerisine ince ince doğranmış dereotu ve maydanoz ekleyin.
  • Kuru patlıcan ve biberlerin içini 1 cm boşluk bırakacak şekilde doldurun.
  • Doldurduğunuz patlıcan ve biberleri tencereye dizin.
  • Üzerine 1, 5 su bardağı su ve 2 yemek kaşığı nar ekşisi dökün ve tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya başlayana kadar orta ateşte pişirin.
  • Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve 40 dakika daha pişirmeye bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder