19 Ekim 2021 Salı

Tost Ekmeği Tarifi

 

Tost Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1,5 tatlı kaşığı maya
  • 5,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ 

    Tost Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ilık su maya ve şeker karıştırılır 10 dk bekletilir. 10 dk sonra tereyağ un tuz eklenir un azar azar eklenir yoğurulur. Çok cıvıksa biraz daha un ekleyin hafif ele yapışmayan hamur olsun.
  • Sonra 1 saat mayalanmaya bırakın. 1 saat sonra hamuru tezgaha alıp biraz yoğurun havası çıksın.
  • Dikdörtgen bir şekilde merdaneyle açıp elinizle rulo yapın ve yağladığınız kalıbınıza koyup üzerini hafif kapatın ve 30 dk mayalandırın.
  • Sonra tereyağı eritip üzerine sürün ve 175 derecelik fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Soğuyunca dilimleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder