Trileçeye Rakip: 3 Kaşık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı süt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Islatmak için;
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı süt
Trileçeye Rakip: 3 Kaşık Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alalım, beyazlaşıp köpük köpük olana kadar mikser ile çırpalım.
- Ardından üzerine süt, sıvı yağ, un ve irmiği ekleyelim. Kabartma tozu ve vanilyayı da ilave ederek tekrar çırpalım.
- Tüm malzemelerimiz homojen bir kıvam aldıktan sonra fırın kabımıza çok az sıvı yağ damlatalım ve fırça yardımı ile her yerini yağlayalım.
- Hazırladığımız kek harcımızı borcama boşaltalım. Benim burada kullandığım borcam büyük boy kare borcam. Siz dilerseniz küçük boy kullanarak daha kabarmış bir kekte elde edebilirsiniz.
- Borcamımızı şöyle bir sallayarak hamurun eşit yayılmasını sağlayalım ve önceden ısıttığımız 180°C fansız fırında yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda tatlımızı fırından alalım ve ilk sıcaklığının çıkması için biraz bekleyelim. Sonrasında kürdan ile üzerine delikler açalım.
- Kekimizi ıslatmak için sütün içerisine şekeri ekleyelim, şeker eriyene kadar karıştıralım.
- Daha sonra hazırladığımız sütlü şerbeti kekimizin üzerine gezdirelim ve tatlımızı soğumaya bırakalım.
- Soğuyan tatlımızı buzdolabına kaldıralım ve yarım saat kadar dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen tatlımızı dolaptan alalım ve dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder