Vietnamese Loempia (Çin Böreği) Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 paket lumpia yufkası
- 600gram haşlanmış didiklenmiş tavuk göğsü
- 4-5 adet rendelenmiş havuç
- 3-4 kapya ve yeşil biber
- 2 adet kuru soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 4 sap pırasa
- 5-6 yaprak beyaz lahana
- 100gram pirinç eriştesi (vermicelli)
- 230 gr bambu
- 100 gr soya filizi
- 1 çay kaşığı ezilmis zencefil
- 1 çay kaşığı zencefil tozu
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı öğütülmüş kaşığı havlıcan kökü
- 1 silme yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kişniş
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı ajinomoto (monosodyum gulutamate)[tamamen isteğe bağlı ben bazen eklemiyorum] bu
- Yarım çay bardağı soya sosu
- Zeytinyağı
- Ayçiçek yağı
- Yumurta akı
Vietnamese Loempia (Çin Böreği) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin wok tavada zeytinyağında yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı hafif terletip biber ekleyip kavuruyoruz .
- Sırasıyla pırasa,havuç lahanayı ekliyoruz .
- Bu sırada kaynar suyun içinde vermicelliyi haşlayıp(3 dk ) ekliyoruz .
- Ardından tavukları ve bambuyu ekliyoruz.
- Bütün baharatları ve soya sosunu da ekliyoruz, hepsi piştikten sonra soya filizini ekleyip 2 dk daha pişiriyoruz.
- Ve iç malzememiz biraz soğuduktan sonra yufkamızı zarf tekniğiyle sigara böreği gibi sarıyoruz uçlarını yumurta beyazı ile yapıştırmanızı öneririm.
- Hazır böreklerimizi kızmış yağda kızartalım böreklerimizi sıcakken tüketelim.
- Kalanları buzlukta saklıyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder