13 Ekim 2021 Çarşamba

Vietnamese Loempia (Çin Böreği) Tarifi

 

Vietnamese Loempia (Çin Böreği) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 paket lumpia yufkası
  • 600gram haşlanmış didiklenmiş tavuk göğsü
  • 4-5 adet rendelenmiş havuç
  • 3-4 kapya ve yeşil biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 4 sap pırasa
  • 5-6 yaprak beyaz lahana
  • 100gram pirinç eriştesi (vermicelli)
  • 230 gr bambu
  • 100 gr soya filizi
  • 1 çay kaşığı ezilmis zencefil
  • 1 çay kaşığı zencefil tozu
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı öğütülmüş kaşığı havlıcan kökü
  • 1 silme yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kişniş
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı ajinomoto (monosodyum gulutamate)[tamamen isteğe bağlı ben bazen eklemiyorum] bu
  • Yarım çay bardağı soya sosu
  • Zeytinyağı
  • Ayçiçek yağı
  • Yumurta akı

    Vietnamese Loempia (Çin Böreği) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin wok tavada zeytinyağında yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı hafif terletip biber ekleyip kavuruyoruz .
  • Sırasıyla pırasa,havuç lahanayı ekliyoruz .
  • Bu sırada kaynar suyun içinde vermicelliyi haşlayıp(3 dk ) ekliyoruz .
  • Ardından tavukları ve bambuyu ekliyoruz.
  • Bütün baharatları ve soya sosunu da ekliyoruz, hepsi piştikten sonra soya filizini ekleyip 2 dk daha pişiriyoruz.
  • Ve iç malzememiz biraz soğuduktan sonra yufkamızı zarf tekniğiyle sigara böreği gibi sarıyoruz uçlarını yumurta beyazı ile yapıştırmanızı öneririm.
  • Hazır böreklerimizi kızmış yağda kızartalım böreklerimizi sıcakken tüketelim.
  • Kalanları buzlukta saklıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder