27 Ekim 2021 Çarşamba

Yeşil Mercimekli Yaprak Sarması Et Kadar Lezzetli Tarifi

 

Yeşil Mercimekli Yaprak Sarması Et Kadar Lezzetli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 2 adet kuru soğan
  • 1.5 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber nane kimyon kekik
  • 2 diş sarımsak isteğe bağlı
  • Sarmak için üzüm yaprağı

Üzeri için

  • 1 kahve fincanı sıvı yağ

    Yeşil Mercimekli Yaprak Sarması Et Kadar Lezzetli Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mercimeği tencereye alıp 1 su bardağı suyla ocakta 5 dakika kadar kaynatalım.
  • Kaynattığımız mercimeği suyunu süzelim ve bir kabın içerisine alalım.
  • Üzerine pirinç ve bulguru yıkayıp suyunu tamamen süzelim mercimeğin üzerine ilave edelim.
  • Soğanı maydanozu ve derotunu ince doğrayıp hepsini aynı kabın içerisine alıp karıştıralım.
  • Sıvı yağı salçayı tuzu ve baharatlarını ilave edip tekrar karıştıralım.
  • Yaprağa göre yaptığımız iç harcından kaşıkla koyup güzelce saralım.
  • Sarma işlemi bittikten sonra tencereye sıkı bir şekilde dizelim.
  • Üzerine 1 kahve fincanı sıvı yağ dökelim dolmaların her yerine gelecek şekilde.
  • Dolma kapağı yada bir yemek tabağı kapatıp dolmaların üzerini 1 parmak geçecek kadar kaynar su koyup ocağa alalım.
  • Kaynayana kadar önce hızlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Dolma pişdikten sonra mutlaka en az 20 dakika dinlenmeli içini çekmesi için.
  • Dolmaları limon eşliğinde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder