Zarf Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
Sosu için;
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
- 1,5 su bardağı lor peyniri
- 1,5 su bardağı kaşar peyniri rendesi
- Çeyrek demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Zarf Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Böreğimizin sosu için uygun bir karıştırma kabına süt, sıvı yağ ve yumurtayı alarak tel çırpıcı ile çırpalım.
- İç harcı için maydanozu ince ince kıyalım.
- Bir kap içerisinde rendelenmiş kaşar peyniri, lor peynir, maydanoz ve tuzu karıştıralım.
- Yufkamızın bir tanesini tezgaha serelim ve üzerine hazırladığımız sosun yarısını gezdirelim, fırça ile sosun yufkanın her tarafına gelmesini sağlayalım.
- Üzerine bir kat daha yufka serelim ve kalan sosu da her yerine gelecek şekilde yayalım.
- Daha sonra yufkamızı kenarlarından içe doğru katlayalım ve kare şekline getirelim.
- Peynirli iç harcını yufkanın üzerine eşit bir şekilde yayalım ve yufkamızı her bir köşesinden üçgen şeklinde katlayalım.
- Şekillendirdiğimiz böreğimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alalım ve rulet ya da bıçak ile katlama yerleri ile tam ortasından keselim.
- Böreğimizin üzerine yumurta sarısı sürüp, kavrulmuş susam ve çörekotu serpelim.
- Zarf böreğimizi önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda kızaran böreğimizi fırından alalım. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder