11 Ekim 2021 Pazartesi

Zarf Börek Tarifi

 

Zarf Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka

Sosu için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

İç harcı için;

  • 1,5 su bardağı lor peyniri
  • 1,5 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

    Zarf Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Böreğimizin sosu için uygun bir karıştırma kabına süt, sıvı yağ ve yumurtayı alarak tel çırpıcı ile çırpalım.
  • İç harcı için maydanozu ince ince kıyalım.
  • Bir kap içerisinde rendelenmiş kaşar peyniri, lor peynir, maydanoz ve tuzu karıştıralım.
  • Yufkamızın bir tanesini tezgaha serelim ve üzerine hazırladığımız sosun yarısını gezdirelim, fırça ile sosun yufkanın her tarafına gelmesini sağlayalım.
  • Üzerine bir kat daha yufka serelim ve kalan sosu da her yerine gelecek şekilde yayalım.
  • Daha sonra yufkamızı kenarlarından içe doğru katlayalım ve kare şekline getirelim.
  • Peynirli iç harcını yufkanın üzerine eşit bir şekilde yayalım ve yufkamızı her bir köşesinden üçgen şeklinde katlayalım.
  • Şekillendirdiğimiz böreğimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alalım ve rulet ya da bıçak ile katlama yerleri ile tam ortasından keselim.
  • Böreğimizin üzerine yumurta sarısı sürüp, kavrulmuş susam ve çörekotu serpelim.
  • Zarf böreğimizi önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda kızaran böreğimizi fırından alalım. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder