4 Kasım 2021 Perşembe

Acılı Ezme Tarifi

 

Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kurunane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber (Acı)
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Maydonoz (İnce kıyılmış)

Salatası için

  • 2 büyük domates
  • 1 büyük kuru soğan
  • 3 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet yeşil biber (Acı)
  • 2 büyük diş sarımsak

    Acılı Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sosunu hazırlayalım.
  • Bir kaba salça zeytinyağını ilave edelim iyice karıştıralım.
  • Sos için olan diğer tüm malzemeleri ekleyip tekrar karıştıralım sos hazır.
  • Bir kenara alalım.
  • Rondoya kuru soğanı alıp çekelim.
  • Ardından domates ve diğer malzemeleri tek tek rondodan çekelim geniş bir kaba alalım.
  • Salçalı sosu domatesli harca dökelim güzelce harmanlayalım.
  • Servis tabağına ezmeyi alalım. Yapımı oldukça kolay ezmemiz hazır 👍😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder