6 Kasım 2021 Cumartesi

Ayva Reçeli Tarifi

 

Ayva Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet büyük boy ayva
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

    Ayva Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ayvaların kabuklarını soyup küçük küçük doğruyoruz. Çekirdeklerini atmıyoruz ayrı bir yere koyup bekletin. (ayvanın kendi çekirdekleri en güzel renk veren şeydir. Şu kırmızımsı renge getiren çekirdeklerdir)
  • Doğradığımız ayvaları geniş bir tencereye alıyoruz. Üzerine şekerin tamamını döküp tencerenin ağzını kapatıp 2 saate yakın bekletiyoruz.
  • Sonra suyunu ve kenara ayırdığımız çekirdekleri katıp ocağa alıyoruz.
  • Kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte kıvam alana kadar pişiriyoruz.
  • Tencerenin kapağı açık olacak. Suyunun tamamını çektirmeyin çok susuz jöle gibi olur.
  • Kıvam aldıktan sonra ayvalardan bir tanesini alıp soğuk suyun içine atın. Eğer ayrılmadan dibine anında çöküyorsa tam kıvamında olmuş demektir. Yapacaklara afiyet olsun ❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder