Ayva Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet büyük boy ayva
- 4 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Ayva Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ayvaların kabuklarını soyup küçük küçük doğruyoruz. Çekirdeklerini atmıyoruz ayrı bir yere koyup bekletin. (ayvanın kendi çekirdekleri en güzel renk veren şeydir. Şu kırmızımsı renge getiren çekirdeklerdir)
- Doğradığımız ayvaları geniş bir tencereye alıyoruz. Üzerine şekerin tamamını döküp tencerenin ağzını kapatıp 2 saate yakın bekletiyoruz.
- Sonra suyunu ve kenara ayırdığımız çekirdekleri katıp ocağa alıyoruz.
- Kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte kıvam alana kadar pişiriyoruz.
- Tencerenin kapağı açık olacak. Suyunun tamamını çektirmeyin çok susuz jöle gibi olur.
- Kıvam aldıktan sonra ayvalardan bir tanesini alıp soğuk suyun içine atın. Eğer ayrılmadan dibine anında çöküyorsa tam kıvamında olmuş demektir. Yapacaklara afiyet olsun ❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder