8 Kasım 2021 Pazartesi

Balkabağı Çorbası (+6) Tarifi

 

Balkabağı Çorbası (+6) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/3 dilim balkabağı
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • Su
  • Zeytinyağı

    Balkabağı Çorbası (+6) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sebze haşlamanın sağlıklı yolu buharda haşlama olduğu için balkabağını ufak ufak doğrayarak, buharda haşlama aparatına ya da tel süzgece koyup içerisinde su kaynayan tencereye koyuyoruz ve kapağı kapatıyoruz.
  • Farklı bir yerde yıkadığımız pirinci haşlıyoruz. 1 su bardağına yakın su ile haşlayabilirsiniz. Yine de pirincinizin yumuşaklığını kontrol ederek ocaktan alın bebişinize sert gelmesin 😊.
  • Haşlanan balkabağı ve pirinci ister çatalla isterseniz blender kullanarak püre haline getiriyoruz. Kontrollü şekilde üzerine istediğiniz kıvama gelecek kadar balkabağını haşlamış olduğunuz sudan ilave ederek karıştırıyoruz.
  • Çorbayı kaseye aldıktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirip güzelce karıştırıp ılındığında bebişinize yedirebilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder