Balkabağı Çorbası (+6) Tarifi İçin Malzemeler
- 1/3 dilim balkabağı
- 1 yemek kaşığı pirinç
- Su
- Zeytinyağı
Balkabağı Çorbası (+6) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sebze haşlamanın sağlıklı yolu buharda haşlama olduğu için balkabağını ufak ufak doğrayarak, buharda haşlama aparatına ya da tel süzgece koyup içerisinde su kaynayan tencereye koyuyoruz ve kapağı kapatıyoruz.
- Farklı bir yerde yıkadığımız pirinci haşlıyoruz. 1 su bardağına yakın su ile haşlayabilirsiniz. Yine de pirincinizin yumuşaklığını kontrol ederek ocaktan alın bebişinize sert gelmesin 😊.
- Haşlanan balkabağı ve pirinci ister çatalla isterseniz blender kullanarak püre haline getiriyoruz. Kontrollü şekilde üzerine istediğiniz kıvama gelecek kadar balkabağını haşlamış olduğunuz sudan ilave ederek karıştırıyoruz.
- Çorbayı kaseye aldıktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirip güzelce karıştırıp ılındığında bebişinize yedirebilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder