Birecik Nohutu (Nohutun En Lezzetli Hali) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı nohut
- 1 parça kemikli et
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Kimyon
- Toz kırmızı biber
- İsot
- Pulbiber
- Sumak
- Karabiber
- Tuz
- Yarım limonun suyu
- Küçük demet maydanoz
- 1 tane soğan
Birecik Nohutu (Nohutun En Lezzetli Hali) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Nohutu 1 gece önceden ıslayalım.
- Düdüklü tencerede kemikli et ve nohutu haşlayalım. Suyunu ve etini ziyan etmeyelim. Pilavda kullanabilirsiniz. Ben fazla haşlayıp buzluğa kaldırıyorum hazır oluyor.
- Nohutu bir kaba alalım.
- Tavaya zeytinyağını koyalım.
- Biraz ısınınca nohutları ilave edelim.
- Nohutları orta ateşte 5 dk kadar karıştırarak kavuralım.
- Üzerine baharatlarını ve tuzunu ilave edip altını kısalım.
- Biraz tavada karıştırarak homojen bir baharat dağılımı olduğunda altını kapatalım.
- Soğanları ince doğrayalım acısı gitsin diye yıkayıp biraz tuzlayıp ovalım.
- Maydanozları ince doğrayalım.
- Tüm malzemeleri güzelce karıştıralım.
- Limonu ilave edelim ve servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder