1 Kasım 2021 Pazartesi

Birecik Nohutu (Nohutun En Lezzetli Hali) Tarifi

 

Birecik Nohutu (Nohutun En Lezzetli Hali) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı nohut
  • 1 parça kemikli et
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Kimyon
  • Toz kırmızı biber
  • İsot
  • Pulbiber
  • Sumak
  • Karabiber
  • Tuz
  • Yarım limonun suyu
  • Küçük demet maydanoz
  • 1 tane soğan

    Birecik Nohutu (Nohutun En Lezzetli Hali) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Nohutu 1 gece önceden ıslayalım.
  • Düdüklü tencerede kemikli et ve nohutu haşlayalım. Suyunu ve etini ziyan etmeyelim. Pilavda kullanabilirsiniz. Ben fazla haşlayıp buzluğa kaldırıyorum hazır oluyor.
  • Nohutu bir kaba alalım.
  • Tavaya zeytinyağını koyalım.
  • Biraz ısınınca nohutları ilave edelim.
  • Nohutları orta ateşte 5 dk kadar karıştırarak kavuralım.
  • Üzerine baharatlarını ve tuzunu ilave edip altını kısalım.
  • Biraz tavada karıştırarak homojen bir baharat dağılımı olduğunda altını kapatalım.
  • Soğanları ince doğrayalım acısı gitsin diye yıkayıp biraz tuzlayıp ovalım.
  • Maydanozları ince doğrayalım.
  • Tüm malzemeleri güzelce karıştıralım.
  • Limonu ilave edelim ve servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder