Evde Kararmış Muzlarınız Varsa Hiç Durmayın Muzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumuşamış muz
- 1 çay bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 50 gr tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Üzeri için
- Ceviz, çikolata parçaları, damla çikolata evde elinizde ne varsa
Evde Kararmış Muzlarınız Varsa Hiç Durmayın Muzlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle muzlar çatal yardımıyla iyice ezilir.
- Üzerine 50 gram tereyağı eklenir iyice ezilen muzları mikser yardımıyla 5dakika iyice karıştırıp ardından süt ve yumurtayı da ekledikten sonra hafif karıştırıyoruz.
- Sıvı yağ, toz şeker, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip iyice karıştırın unu da kontrollü bir şekilde ekleyip karıştırdıktan sonra(ben baton kek kalıbı kullandım)
- Yağlanmış kalıbımıza harcımızı döküyoruz.
- Üzerine ceviz ve çikolata parçaları ile süs dedikten sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişme derecesini kürdan yardımıyla kontrol ettikten sonra fırından alınır.
- Kek kalıbında dinlendikten sonra ters çevirip kalıptan alıyoruz dilimleyerek servise hazırdır. Evde sizin hangi kalıbınız varsa kullanabilirsiniz büyüklüğüne göre malzemeleri çoğaltabilirsiniz. Deneyenlere afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder