5 Kasım 2021 Cuma

Pırasalı Tepsi Böreği (Efsane Bir Börek Mutlaka Deneyin) Tarifi

 

Pırasalı Tepsi Böreği (Efsane Bir Börek Mutlaka Deneyin) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka

İçi için;

  • 1 kg pırasa
  • 2 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Sıvı yağ,tuz, karabiber, pul biber, toz biber (Tercihe bağlı bir kase peynir)

Sosu için

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı maden suyu

Üzeri için

  • Susam veya çörek otu

    Pırasalı Tepsi Böreği (Efsane Bir Börek Mutlaka Deneyin) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pırasalar iyice temizlenip ince ince doğranır iyice yıkandıktan sonra süzgece alınır tavaya sıvı yağ alınır
  • Üzerine pırasaları ekledikten sonra biraz suyunu salıp çektikten sonra üzerine iki tane rendelenmiş havuçları ilave ediyoruz.
  • Tuzunu da ilave ettikten sonra pırasalar suyunu çekene kadar kavurun.
  • Salça ve baharatlar eklenir karıştırılır ocağın altı kapatılıp soğumaya bırakılır.
  • Bir adet yufka tezgaha serilir verilen sos malzemeleri iyice çırptıktan sonra yufkanın her yerine gelicek şekilde fırça yardımıyla sürülüp pırasalı harçtan koyup sarılır yağlanmış tepsiye dizilir.
  • Bütün yufkalara da aynı işlemi uygulayın.
  • Ardından kalan sosu da üzerine ekliyoruz.
  • Tercihe bağlı çörekotu veya susam serpilir.
  • Tepside sosunu iyice çektikten sonra 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Dilimleyip servise hazırdır. Deneyenlere afiyet olsun ♥️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder