Pırasalı Tepsi Böreği (Efsane Bir Börek Mutlaka Deneyin) Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
İçi için;
- 1 kg pırasa
- 2 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı salça
- Sıvı yağ,tuz, karabiber, pul biber, toz biber (Tercihe bağlı bir kase peynir)
Sosu için
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı maden suyu
Üzeri için
- Susam veya çörek otu
Pırasalı Tepsi Böreği (Efsane Bir Börek Mutlaka Deneyin) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pırasalar iyice temizlenip ince ince doğranır iyice yıkandıktan sonra süzgece alınır tavaya sıvı yağ alınır
- Üzerine pırasaları ekledikten sonra biraz suyunu salıp çektikten sonra üzerine iki tane rendelenmiş havuçları ilave ediyoruz.
- Tuzunu da ilave ettikten sonra pırasalar suyunu çekene kadar kavurun.
- Salça ve baharatlar eklenir karıştırılır ocağın altı kapatılıp soğumaya bırakılır.
- Bir adet yufka tezgaha serilir verilen sos malzemeleri iyice çırptıktan sonra yufkanın her yerine gelicek şekilde fırça yardımıyla sürülüp pırasalı harçtan koyup sarılır yağlanmış tepsiye dizilir.
- Bütün yufkalara da aynı işlemi uygulayın.
- Ardından kalan sosu da üzerine ekliyoruz.
- Tercihe bağlı çörekotu veya susam serpilir.
- Tepside sosunu iyice çektikten sonra 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Dilimleyip servise hazırdır. Deneyenlere afiyet olsun ♥️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder